Gözaltı Morluklarından Nasıl Kurtulabiliriz?

Stres, düzensiz uyku, kullanılan ilaçlar hatta geçirdiğiniz ameliyatlar... gözaltı morluklarının ortaya çıkmasına neden olan sadece bir kaç faktör. Peki gözaltı morluklarından nasıl kurtulabilirsiniz? Evde düzenli bir şekilde yaptığınızda iyi sonuçlar alacağınız yöntemleri sizin için derledik.

27.03.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-13:00) Gözaltı Morluklarından Nasıl Kurtulabiliriz?

Gözaltı morlukları dış etkenlerden oluşabildiği gibi genetik bir sorun da olabilir. Her ne kadar gözaltı kapatıcılarıyla bu sorunu kapatmak mümkün olsa da günlük hayatta gözaltında oluşan morluklardan dolayı rahatsızlık duyanlar için kalıcı çözümler gerekmektedir. İşte ufak tüyolar...

 

BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Gözaltı morluklarından kurtulmak için yapmanız gereken ilk şey beslenme düzeninize dikkat etmektir. Özellikle tuz tüketimini en aza indirmeniz gerekir. Bununla birlikte kahve ve alkol gibi alışkanlıklarınızdan da vazgeçmeniz şarttır.
Aşırı yorgunluk gözaltı morluklarının oluşumunda büyük bir etkendir. Her gün düzenli olarak en az 6-7 saat uyumaya çalışın. Aksi takdirde düzensiz uyku nedeniyle yorgunluğunuz gözaltınızdaki morluklara dönüşecektir.
Cildinizin gençleşmesi ve vücuttaki toksinlerin dışarı atılması için bol su tüketimi önemlidir. Günde en az 2,5 litre su tüketin.


GÖZALTI MORLUKLARINA YEŞİL ÇAY

Cilt ile ilgili sorunlarda doğal yöntemlerle düzenli bakım uygulamak önemlidir. Özellikle gözaltı morlukları geçici nedenlerden kaynaklı ise yeşil çay ile bu sorundan kısa sürede kurtulmak mümkündür. Peki gözaltı morluklarına yeşil çay nasıl kullanılır? İçtiğiniz yeşil çay poşetlerini atmayarak buzlukta saklayın. Ardından her gece yatmadan önce ya da sabahları uyandığınızda birkaç dakika boyunca buzlukta beklettiğiniz poşetleri gözlerinizin üzerinde gezdirmeye çalışın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal