Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Yara İzi Kalır mı?

Göz kapağı estetiği sonrası yara izi kalıp kalmayacağı birçok hastanın en merak ettiği konu. Çeşitli nedenlerle göz kapağında meydana gelen düşmeyi ortadan kaldırmak için başvurulan ameliyatlar nasıl sonuçlanır. İşte merak ettiklerinizi sizin için derledik.

12.04.2019-09:02 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-08:41) Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Yara İzi Kalır mı?

Göz kapağı estetiği sonrası göz çevresinde yara izi kalır mı? Göz kapağı estetiğinin ardından nelere dikkat etmek gerekir? 

İHTİMAL YOK DENECEK KADAR AZ

Üst kapak ameliyatları, kapağın üstündeki çizgilerden veya bazen kapağın içinden gerçekleştirilmektedir. Alt göz kapağında ya da bazen yüzün ortasına kadar inildiği hallerde göz kapağının altında kirpik dibindeki ince çizgilerden girildiği için veya yine göz kapağının içinden girip gerçekleştirildiğinde cerrahi yara izi kalma ihtimali yok denecek kadar azdır.

GÜNEŞTEN KORUMAK GEREKLİ

Hasta durumu itibariyle iz burakmaya yatkın biriyse uzun dönemde yapılan kesiler kendini belli edebilir. Güneşten korumak, iyileşme aşamasında doktor önerilerine dikkat etmek önemlidir. Belirgin bir iz kalma ihtimali çok düşük olmakla birlikte öyle bir durum olduğunda ufak müdahalelerle ortadan kaldırılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal