Göz Altı Kırışıklıklarından Kurtulmanın Yolları

Gözlerimiz kendimizi daha iyi ifade etmemize yarayan ve ruhumuzu dışarıya açan pencerelerdir. Yaş aldıkça göz çevresinde oluşan kırışıklıklar yaşımızı ortaya çıkarır. Peki bu kırışıklıklardan nasıl kurtulabiliriz?

27.12.2018-14:02 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-13:52) Göz Altı Kırışıklıklarından Kurtulmanın Yolları

Gözlerimiz kendimizi daha iyi ifade etmemize yarayan ve ruhumuzu dışarıya açan pencerelerdirYaş aldıkça göz çevresinde oluşan kırışıklıklar yaşımızı ortaya çıkarır. Peki bu kırışıklıklardan nasıl kurtulabiliriz?

Kolajen ve elastin, cilt hücrelerinde bulunan ve cildinizi daha güçlü ve esnek bir duruma getiren protein lifleridir. Bu lifler cildinizde bir ağ oluşturarak, kendini daha hızlı ve kolayca yenileyen, içinde yüksek oranda kolajen barındıran genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Zamanla kolajen ve elastin üretimi azalır ve cildiniz incelir. Kendini yenileme kabiliyeti azalan ciltte, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak kırışıklık sürecini hızlandırır.

GÖZ ALTI KIRIŞIKLIKLARINDAN KURTULMANIN YOLLARI

- Yumurtanın beyazı cildi sıkılaştırır ve gerginliğini yitirmiş olan cildi toparlar.

- E vitamini bakımından oldukça zengin olan avokado, cildiniizn yaşlanma belirtilerine karşı mücadele eden kolajen          üretimini tetikler.

- Salatalığın %96'sının su olması ve içeriğindeki C, E vitaminleri ve bazı temel yağlar göz altı kırışıklıklarından                kurtulmak için harika bir seçenektir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler;

- Bol bol su için

- Gece uykunuzu iyi alın

- Yatmadan önce göz çevrenize vazelin sürün

- Çeşitli makyaj malzemelerinin kullanırken dikkatli olun

- Göz çevresi çok hassas olduğundan avalamayın, esnetmeyin ve incitmeyin

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal