Fransız Askısı Nedir, Nasıl Yapılır?

Dinamik askı ya da diğer adıyla Fransız askısı ile yüz germe medikal ipler yardımı ile cildin gerdirilmesi işlemidir. Fransız askısı ile ilgili bilgileri sizin için derledik. İşte detaylar...

22.04.2019-10:24 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-16:21)

Dinamik askı ya da diğer adıyla Fransız askısı ile yüz germe medikal ipler yardımı ile cildin gerdirilmesi işlemidir. Fransız askısı, yüz ovalinin tekrar oluşturulması, düşük kaşların kaldırılması, dudak, çene, burun kenarı, boyun bölgesi çizgilerinin hafifletilmesinde ve yüzün tamamının gerilmesinde etkilidir.

Dinamik askı uygulaması lokal anestezi ile yaklaşık 30-40 dakika içerisinde gerçekleştirilir. Medikal ipler yüzün her iki tarafına genellikle 2 ya da 3 çift iplik şeklinde yerleştirilir. Bu işlem için dikiş gerekmez. İşlem sonrasında hafif morluk, şişlik ve ağrı ortaya çıkabilir. Buz kompresi yapılarak ve basit ağrı kesiciler kullanılarak bu durum giderilir. İlk 7 ila 10 gün ağız çok açılmamalı, aşırı mimik yapılmamalıdır. İşlemi takip eden 3 hafta boyunca yüz üstü yatılmamalı, yüz ovuşturulmamalıdır. Tam etki işlemden sonra 2 ila 3 ayda ortaya çıkar.


FRANSIZ ASKISININ AVANTAJLARI NELERDİR?

- Esnek ipler nedeni İle mimikler etkilenmez, doğal bir görünüm sağlanır.

- Yaklaşık 7 yıla kadar kalıcılığı vardır.

- İpler dayanıklıdır, kopmaz ve erimez.

Dinamik Askı Kimlere Uygulanabilir?

- Estetik ameliyatı tercih etmeyen kişilere uygulanabilir.

- Sarkma ve kırışıklıkları bulunanlar kişiler için Fransız askısı önerilmektedir.

- Kısmi yüz felci olanlar için bu işlem uygulanabilir.

- 30 ila 70 yaş arası kadın ve erkeklere uygulanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal