Havuçlu Tarçınlı Cup Kek Nasıl Yapılır? Havuçlu Tarçınlı Cup Kek Tarifi

Havuçlu Tarçınlı Kek diyince herkesin mutlaka bir anısı gözünde canlanır. Muhteşem kokusu evinizin her yerini sarsın istiyorsanız vereceğimiz tarifle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Havuçlu Tarçınlı Kek tarifini sizler için derledik.

22.04.2019-09:11 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-08:52) Havuçlu Tarçınlı Cup Kek Nasıl Yapılır? Havuçlu Tarçınlı Cup Kek Tarifi

Tek porsiyonlar halinde sunum yapılan enfes havuçlu tarçınlı cup kek tarifi, damaklarınızı şenlendirecek. Yapımı zahmetli görünse de yediğiniz zaman 'iyi ki' diyeceğiniz bu eşsiz tarife gelin birlikte bakalım.

HAVUÇLU TARÇINLI CUP KEK TARİFİ

MALZEMELER: 

Cupcake Hamuru İçin:

2,5 su bardağı un,3 adet yumurta,4 yemek kaşığı bal1,5 adet rendelenmiş havuç
1 su bardağı süt,1/2 su bardağı zeytinyağı,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tarçın

Kahveli Krem Şanti İçin:

1 paket toz krem şanti, 1 su bardağı süt(soğuk), 1 yemek kaşığı  kahve(sulandırılmış)

YAPILIŞI: 

Havuçlu Tarçınlı Cupcake'in Hazırlanışı:

Fırınınızı 170 dereceye getirin. Muffin bölmeli fırın kabının içine cupcake kağıtlarını dizin.Yumurtaları balla beraber çırpma teliyle hafifçe çırpın.
Süt ve zeytinyağını ekleyin. Bütün sıvı malzemeleri karıştırın. Havucu rendeleyin ve suyunu sıkıp unlu karışıma ilave edin.Un, havuç rendesi, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da bu karışıma ekleyerek boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Kalıplara içine kaşık veya kepçe yardımıyla pay edin. Fırında 10-15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Kürdan yardımıyla içinin piştiğine emin olun ve soğumaya bırakın.

Kahveli Krem Şantinin Hazılanışı:

Soğuk sütü ve toz pastacı kremasını birlikte çırpın. Sulandırılmış sütü ilave edip çırmayı sürdürün.Soğuyan cupcakelerin kağıtlarını çıkartın ve ortadan iki eş parça olacak şekilde yatay olarak kesin. Orta katına krem şantiyi sıkma torbasıyla sıkın ve üstünü kapatın.Cupcake'in üzerine de krem şanti sıkıp, tarçınla süsleyin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal