Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır? Fırında Patatesli Somon Tarifi

Omega 3 vitamininin en fazla bulunduğu balık türü olan somonu patatesli denediniz mi? Balık severlerin vazgeçemeyeceği lezzetler arasında yer alacak bu tarifi denemek için vakit kaybetmeyin. İşte patatesli somonun fırındaki macerası ve enfes tadının tarifi.

01.05.2019-18:21 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-18:09)

Akşam yemeklerinde farklı bir tat arayanlar için harika bir önerimiz var. Fırında patatesli somon tarifini denemelisiniz. Görünümü ve lezzetiyle damakları şenlendirecek bu tarif yapılışı bakımından da oldukça kolay!

FIRINDA PATATESLİ SOMON TARİFİ

MALZEMELER: 

300 gram somon, 1/2 soğan, 1 adet patates, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı muskat, 5 adet karanfil, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı tereyağ, 2 su bardağı süt, çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 demet maydanoz, kurutulmuş baharat.

HAZIRLANIŞI: 

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Somonları minik parçalar halinde bölüp sosun içerisine bırakın. 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyin. Maydanozları ve sarımsağı ince ince dilimleyip karışımın içerisine ekleyin. Patatesleri çok ince bir şekilde kesin. Önceden pişirme olmayacağı için patatesleri ince dilimleyebilmek çok önemli aksi taktirde patatesler çiğ kalabilir. Somonlu karışımı fırın kabınızın içine alıp patatesleri üzerine dizin ve en üste kurutulmuş baharatları ekleyin. 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal