Fırında Mücver Nasıl Yapılır? Fırında Mücver Tarifi

Sıcak havalarda ağır yemekler yapmaktan ve yemekten kaçınırız. Özellikle yaz sebzelerinden hazırlanan yemekler, sofraların hep baş tacı olan yemeklerdir. İşte onlardan biri olan mücverin tarifini sizin için derledik.

Fırında Mücver Nasıl Yapılır? Fırında Mücver Tarifi

Fırında Mücver Nasıl Yapılır? Fırında Mücver Tarifi

Hem sebze yemeği olup hem de fırında pişen yemeklerden olan mücverin, yaz menüsünde olan tarifini sizler için derledik. Kabağın lezzetini sofralara taşıyan bu enfes tarifle siz de sevdiklerinize harika bir öğün hazırlayabilirsiniz.

FIRNDA MÜCVER

Malzemeler:

-4 adet kabak 
-3 adet yumurta 
-1 çay bardağı un 
-1 çay kaşığı kabartma tozu 
-1 tatlı kaşığı tuz 
-1 tatlı kaşığı karabiber 
-1/2 demet nane 
-1/2 demet dereotu 
-200 gram tulum loru

Nasıl yapılır?

-Kabağı rendeleyin ve sularını güzelce sıkın.
-Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, yeşillikler ve baharatları ekleyerek karıştırın. 
-Fırın tepsisini güzelce yağlayın ve karışımı üzerine dökün.
-Üzerine susam ve çörek otu serpiştirin. 185 derece fansız ayarda 45 dakika pişmesini sağlayın.
-Sarımsaklı yoğurt ve yeşilliklerle misafirlerinize servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR