Eyvah ! Telefonunuz Suya Düştü! Ne Yapmalısınız?

Artık herkesin kullandığı bir eşya haline gelen cep telefonlarının sık sık sakarlıkla ya da birbirinde bağımsız talihsizlikler başınıza gelebilir ve telefonunuz yağmur da ıslanabilir direkt suya düşebilir. Peki bu anda ne yaparak telefonumuzu kurtarabiliriz?

21.11.2019-10:32 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-10:11)

7'de 70'e herkesin kullandığı bir eşya haline gelen cep telefonlarının sık sık sakarlıkla ya da birbirinde bağımsız talihsizlikler başınıza gelebilir ve telefonunuz yağmur da ıslanabilir direkt suya düşebilir. Peki bu anda ne yaparak telefonumuzu kurtarabiliriz?

TELEFONUNUZ SUYA DÜŞERSE NE YAPMALI?

Öncelikle eskiden bilinen yöntemle, kurutma makinasıyla telefona sızan suyu kurutma fikrini kesinlikle yanlış bir bilgidir. Saç kurutma makinası cihazın mekanik parçalarına hasar verdiği gibi, içindeki suyu da yok etmiyor ve iç parçalara iyice yayılmasına neden oluyor. Aynı şekilde bu olayın tam tersini elektirikli süpürge ile telefonun içindeki suyu çekmenin etkili olduğu kanısı da yanlış bilgilerdendir.

Telefonu kapatın

İlk olarak yapmanız gereken durum telefonunuzu kapatmak olmalıdır. İçine sızan su, telefon açık olusa eğer, çalışan mekanizma ısısı sebebiyle daha da içeri doğru diğer parçalara hızlı yayılacaktır. Telefonu sudan çıkarır çıkarmaz temiz ve tozsuz bir havlu ile kurulamalısınız. Biraz önce kullandığınız havlu üzerinde, telefonun batarya, hafıza kartı, sim kart ve bunun gibi ayrılabilecek tüm parçalarını çıkarınTelefonun ayrılan parçalarını bir parça pamuk ile tekrar kuruladıktan sonra, kulak temizleme çöpü ile, telefonun ayrıntılı deliklerini de silmeyi deneyin.

Pirinç ve vakumlu poşet

Telefonu pirinç içerisine koyarsanız, pirinç tanecikleri içerisindeki suyu emecektir. Pirinç yöntemi konusunda dikkat etmeniz gereken nokta ise telefonun pirinç içerisinde gömülü iken hava almaması gerektiğidir. Havayı önlemek için vakumlu poşet ideal bir tercih etmelisiniz ve ortalama 24-48 saat arası bu şekilde hiç dokunmadan bekletmeniz gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal