Yalnız Olmanın 5 Faydası

Kaliteli bir yalnızlığın gereksiz kalabalıktan daha iyi olduğunu söyleyen uzmanlar, yalnızlığın sanıldığı kadar korkutucu bir şey olmadığını ve tadını çıkartıp, hayata olumlu bakmanın önemine vurgu yapıyor.

20.11.2019-13:18 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-12:48)

Yalnız olmak, bazıları tarafından ideal bir durum olarak tanımlanmayabilir. Fakat yalnız vaktinizi nasıl geçireceğinizi bilmek ve bu sürecin yararlarını görmek sizi gereksiz kalabalıklardan uzaklaştıracak!

Yalnızlık sizi sakinleştirir

Bilim, yalnız vakit geçirdiğinizde daha sakin bir insan olabileceğinizi doğrular. Bireyler aktif şekilde yalnız kaldıklarında, rahatlamaya ve stres seviyesini en aza indirgemeye daha eğilimlidir. Yalnız olmaktan zevk alan ve yalnız zamanlarını iyi bir şekilde değerledniren insanlar daha az depresyon yaşar.

Sizi daha iyi bir arkadaş yapar

7/24 hem duygusal hem de fiziksel anlamda tam hissetmeyeceğiniz için, yalnız kaldığınız anlar sanki kendinizi 'şarj' ettiğiniz anlar olarak görülür.

Daha iyi bir uyku 

Yapılan bir araştırma, çiftlerin bir yatağı paylaştığında yüzde 50 daha fazla uyku bozukluğu yaşadığını ortaya koymuştur.

Sınırları belirlemenize yardımcı olur

Yalnızlığı benimsemeyi kabullendiğinizde, daha tatmin edici ilişkiler yaşarsınız. Sırf yalnız kalmamak için kurduğunuz ilişkilerden kurtulur, daha verimli ve daha ideal ilişkiler yaşarsınız.

Daha keskin hedefler

Yalnız zaman geçirmek, zamanınızı ve mekanınızı tamamen kontrol etmenizi sağlar. Gelecek hakkında hedeflerinizi belirlemenizde bu süreçlerden faydalanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal