Evliliklerin Bitmesine Yol Açan Sebepler

Günümüzde evlilikler çok kısa sürüyor. Son zamanlarda boşanan çift sayısı oldukça fazla. Boşanmaya sebep olan bazı nedenler var. İşte boşanmaya yol açan nedenler...

31.01.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-17:05) Evliliklerin Bitmesine Yol Açan Sebepler

Günümüzde evlilikler çok kısa sürüyor. Son zamanlarda boşanan çift sayısı oldukça fazla. Boşanmaya sebep olan bazı nedenler var. İşte boşanmaya yol açan nedenler...

1. Duygusallığın Sona Ermesi

Romantik zamanlar sevgililik döneminin bitmesiyle birlikte son buluyor.Evlendikten sonra da tıpkı sevgili olduğunuz zamanlardaki gibi haftada en az birkaç saat sadece birbirinize odaklanın.

2. Her İki Tarafında Olgunluk Göstermemesi

Birini sevmek ve onunla hayatını birleştirmek, gerçek bir ‘hayat ortağı’ olmaya hazır olmadığınız sürece hiçbir şey ifade etmez. Evliliklerde en azından bir tarafın olgun davranması gerekir.

3. Affedememek

Eğer karşınızdakini affedemiyor ya da affetmiş gibi görünüp hatalarını sürekli yüzüne vuruyorsanız evliliğiniz derinden sarsılmış demektir. Hala beraber olmak istiyorsanız affetmeyi öğrenmeniz gerekir. Aksi takdirde başka bir çözüm bulmak zorunda kalabilirsiniz.

4. Anlayışlı Davranmamak

Ortak noktada buluşabilmek evliliğin büyük bir parçasıdır. Bu da ancak karşılıklı anlayış ve fedakarlıkla gerçek olabilir. Sorunlar karşısında çözüm odaklı düşünmüyor, anlayışlı davranmıyorsanız evliliğiniz boşanma noktasına gidebilir.

5. Kültürel Farklılıklar

Bazen farklı kültürden gelen insanlar özellikle aileler söz konusu olduğunda anlaşmazlık yaşayabilir. Bu noktada anlayışlı olmak çok önemlidir.

6. Şiddet Eğilimi

Bir evliliğin bitmesinin ardındaki belki de en önemli sebep budur. Özellikle son zamanlarda kadına şiddetin artması bunun bir göstergesidir. Tarafların öfke kontrolünü iyi yapması bu konuda önemlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal