Evdeki Tozları Böyle Azaltın!

Evinizi temizlerken yapabileceğiniz ufak değişikliklerle alerjik sorunlara sebep olan ev tozlarından kurtulabilirsiniz. Evdeki tozları azaltabileceğiniz kolay yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

24.02.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-12:56) Evdeki Tozları Böyle Azaltın!

Alerjik hastalıkları tetikleyen ve daha birçok hastalığa neden olan ev tozlarını azaltmak oldukça kolay. Temizlik rutininizde yapabileceğiniz basit değişikliklerle ev tozlarından kurtulabilirsiniz. Evi haftada en az iki kez elektrikli süpürge ile temizlemek, mikrofiber bezle toz almak, yerleri sık sık paspaslamak bu yöntemlerden birkaçıdır. İşte evinizdeki tozlardan kurtulmanın yolları…

GEREKSİZ EŞYALARDAN KURTULUN

Evinizde fazlasıyla yer edinen süs eşyaları tozları azaltmak için önünüzde bir engeldir. Evinizin içersine bir göz atın ve ihtiyacınız olmayan ve toz toplayan eşyaları tespit ederek bu eşyalardan kurtulun.

MİKROFİBER BEZLER KULLANIN

Tozları yakalamak ve hapsetmek için mikrofiber bezler en etkilisidir. Eski bir tişört ya da havlu kullanmak, tozdan gerçekten kurtulmak yerine bir yerden diğerine taşınmasına neden olur. Mikrofiber toz bezlerini tozların birikmesine meyilli olduğu yüzeyleri temizlemek için kullanabilirsiniz.

HAFTADA İKİ KEZ EVİ SÜPÜRÜN

Yüksek verimli partikül hava filtreli bir elektrik süpürgesi kullanmak, mümkün olduğunca fazla tozu temizlemenizi sağlayacaktır. Evi sık sık süpürmek mobilyaların altında ya da köşelerde biriken toz miktarını azaltır. Bu nedenle elektrik süpürgesinin filtresini mutlaka sık sık değiştirin.

HAVAYI TEMİZLEYEN CİHAZ SATIN ALIN

Bu makineler havayı, toz partiküllerini yakalayarak temizler. Çok tozlu evler ya da toz alerjisi olan aileler için harika bir cihazdır. Hava temizleme cihazı sadece bulunduğu odayı temizler, o nedenle her odaya bir tane almayı düşünebilirsiniz.

YERLERİ SIK SIK SİLİN

Islak bir paspasla yerleri silmek, süpürürken kaçırdığınız tozları toplamak için etkili bir yöntemdir. Sık sık paspas yaparsanız tozu kontrol altına alabilirsiniz.

YATAK ÖRTÜNÜZÜ SIK SIK YIKAYIN

Çarşaflar, battaniyeler, yorganlar ve yastıklar, tozun en çok biriktiği yerlerdir ve birçok kişi uyudukları süre zarfında tozlu hava soludukları için burunları tıkanarak uyanır. Bu nedenle yatak takımınızı sık sık silkelemeli ve hatta yıkamalısınız.

Dolaplarınızı temiz tutun

Dolabın kapısını her açışınız da, hava basıncındaki minik değişiklikler, giysi ya da kumaşlardaki lif parçalarının kopmasına sebep olur ve bu toz parçaları yerde birikir. Dolabınız fazla dolu ve dağınıksa, temizlik sırasında dolap zeminini temizleme ihtimaliniz daha düşüktür. Dolabın zemini temizken, temizlik yapmak kolaydır ve bu, tozun dolaptan çıkıp başka bir yere uçmasını engeller. Giysilerinizi yığın halinde ya da üst üste katlayıp koymak yerine aslamlısınız. Bütün ayakkabıları bir kutuya tıkmaktansa koyulacakları bir yer olmalı. Dolabının zeminindeki toz miktarını azaltmak için düzenli olarak elektrik süpürgesiyle süpürmeniz gerekir.

KULLANMADIĞINIZ GİYSİLERİ KUTUDA SAKLAYIN

Mevsiminde olmadığınız kıyafetleri, gelecek yıla kadar dolapta öylece durması yerine bir yere kaldırabilirsiniz. Kıyafetler ve kumaşlar kapalı kutularda saklandığında daha az hareket eder ve bu sayede daha az toz yapar. Bunları, şeffaf kutularda ya da poşetlerde saklamanız önerilir, böylece neyin nerede olduğunu kolayca görebilirsiniz. Toz, kutuların üstlerinde birikirse dahi kolayca silebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal