Koronavirüse Karşı İlaç Denemeleri Başladı!

Aşı üreticisi Pfizer, ilaç denemelerine başladığını duyurdu. Detaylar haberimizde...

12.02.2019-17:50 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-17:25)

Uzun bir süredir dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın yaşamını yitirmesine sebebiyet veren koronavirüse karşı ilaç denemelerinin son durumu merak uyandırıyordu. Aynı zamanda aşı üreticisi konumunda da bulunan Pfizer, ilaç denemelerine başladığını duyurdu.

KORONAVİRÜSE KARŞI İLAÇ DENEMELERİ BAŞLADI!

Pfizer'in yaptığı açıklamaya göre, antiviral ilacın klinik denemeleri, koronavirüse yakalanmış olan ve semptom gösteren kişiler ile aynı evde yaşayan 18 yaş ve üzeri 2 bin 660 sağlıklı yetişkinin üstünde yapılacak. 

Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Dünyayı etkisi altına almaya devam eden Kovid-19 ile mücadelede, enfeksiyonu kontrol eden aşıların yanı sıra, virüse yakalanan ya da maruz kalan insanlar için etkin tedaviler geliştirmek gerektiğine inanıyoruz diye belirtti.

Açıklamalarını sürdüren Dolsten, denenen ilacın başarıya ulaşması durumunda virüsün çoğalma imkanı bulamadan durdurulacağını ve enfeksiyona yakalanan kişilerde semptomların gelişmesini önleyeceğinin altını çizdi.Kovid-19 virüsünün çoğalmasını sağlayan bir enzimin üretimini durdurmayı hedefleyen bu ilacın, HIV enfeksiyonlarında yaygın olarak kullanılan ritonavir ile birlikte kullanılacağı vurgulandı.

Pfizer'dan önce, ABD merkezli Merck ve İsveçli ilaç firması Roche de koronavirüs enfeksiyonunun önlenmesi ve tedavisi için hap formatında ilaçlar geliştirdiklerini duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal