16 Şubat 2019
  • Istanbul
  • Ankara
  • Izmir
İmsak 06:26
Güneş 07:51
Öğle 13:23
İkindi 16:17
Akşam 18:45
Yatsı 20:05
BIST102.715
Dolar5,2814
Euro5,9676
Altın224,32

Evde Turşu Nasıl Yapılır? - Lahana Turşusu Tarifi

Akşam yemeklerinin yanında tercih ettiğimiz turşunun, soğuk kış günlerinde bizi hastalıklardan koruduğu biliniyor. Peki kış aylarının sevilen sebzelerinden lahananın turşusunu yapmaya ne dersiniz?

Evde Turşu Nasıl Yapılır? - Lahana Turşusu Tarifi

Akşam yemeklerinin yanında tercih ettiğimiz turşunun, soğuk kış günlerinde bizi hastalıklardan koruduğu biliniyor. Peki kış aylarının sevilen sebzelerinden lahananın turşusunu yapmaya ne dersiniz? İşte ev yapımı lahana turşusu tarifi...

Gerekli malzemeler:

- 1 litre su

- 1 çay bardağı sirke

- İki yemek kaşığı kaya tuzu

- 1 çay kaşığı limon suyu

- 7-8 diş sarımsak



Yapılışı:

Bir litre suya bir çay bardağı kadar sirkeyi ve iki yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. Sonra bir çay kaşığı limon suyunu ilave edin ve kaşıkla iyice karıştırın.

Lahanalarınızı turşuluk şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyun ve malzemeleri kavanoza doldurmaya başlayın. Öncelikle kavanozun içerisine lahanalarınızı aralarına bir iki tane sarımsak koyup, bastırarak doldurun. Doldururken rastgele özenmeden doldurabilirsiniz. Ardından sirke, limon ve tuz eklediğiniz suyu kepçe yardımı ile kavanoza ekleyin. Suyu lahanaların üzerine çıkacak şekilde doldurun.

Şimdi kavanozun kapağını iyice kapatarak beklemeye bırakabilirsiniz. Yaklaşık 1 hafta sonra yenmeye hazır olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Kadın Haberleri