Evde Badem Yağı Yapmanın Kolay Yolu

Badem yağı genellikle cildi ve saçı beslemek için kullanılır ve birçok güzellik ürününün önemli bir bileşenidir.

01.12.2018-15:45 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-15:41) Evde Badem Yağı Yapmanın Kolay Yolu

Badem yağı genellikle cildi ve saçı beslemek için kullanılır ve birçok güzellik ürününün önemli bir bileşenidir. Bununla birlikte, evde yemek pişirmek için de kullanılabilir. Badem yağını cildinizi veya saçınızı tedavi etmek için veya aromaterapi amaçlı olarak da kullanabilirsiniz. Kendi badem yağınızı evde nasıl yapacağınızı bilmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan şey bir blender ve biraz sabır.

 

Bademleri blenderınıza yerleştirin: Bademler kuru ve taze olmalıdır. Blenderınızın temiz ve kullanıma hazır olduğundan emin olun.

İlk önce düşük hızda karıştırın: Düşük hızda başlamalısınız, böylece bademler yavaşça ve dikkatlice karıştırılır; Bademleri ilk başta yüksek hızda çekmek, karıştırma işlemini daha zor hale getirecektir. Yapışmayı engellemek için blenderi ara sıra duraklatın: Bademleri karıştırmaya başladığınızda, bademlerin topaklandığını göreceksiniz; bademler blenderin yanlarında birikmeye başlarlar. Yapışan bademleri sıyırmak için karıştırıcıyı ara ara durdurun. Karıştırma işleminde bunu birkaç kez yapmanız gerekebilir.

Bademleri yüksek hızda çekin: Bademler küçüldükçe blenderinizi orta hatta yüksek hıza çevirebilirsiniz. Bu süreç boyunca yardımcı olacaktır.

Bademler iyice karıştığında zeytinyağını ekleyin: Bademler zengin, kremsi bir macun haline getirildikten sonra, harmanlama işlemini hızlandırmak için bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Harmanlanmış bademleri saklayın: Çektiğiniz bademleri 2 hafta oda sıcaklığında bekletin.

Yağı boşaltın: Yağdan en iyi şekilde yararlanmak için, kabı ters çevirip başka bir kaba almayı deneyebilirsiniz. Yağı bademlerden ayırmak için bir elek veya süzgeç kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal