Bu Tarifle Soğan ve Sarımsak Kokusundan Kurtulabilirsiniz

Bu tarife uyarak soğan (ve sarımsak) kokusundan kurtulabilirsiniz.

01.12.2018-15:29 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-15:24) Bu Tarifle Soğan ve Sarımsak Kokusundan Kurtulabilirsiniz

Soğan, çeşitli şekillerde pişirilebilen ve birçok farklı yemeğe ekleyebileceğiniz lezzetli, besleyici ve çok yönlü bir besindir. Ancak, soğan ve sarımsak gibi yiyecekler kükürt içerir ve bu da keskin kokulara neden olur. Soğan keserken, ısırdığınızda veya ezdiğinizde sülfür bileşikleri açığa çıkar ve bu, yiyecek hazırlama işleminizi tamamladıktan sonra ellerinizde soğan kokusuyla bırakan şeydir. Ancak bu tarife uyarak soğan (ve sarımsak) kokusundan kurtulabilirsiniz.
Tuz ve sabun ile ovun: Artan yemek parçacıklarını ve soğan kokusunun çoğunu temizlemek için ellerinizi peeling yaparmış gibi ovarak temizleyin. Tarifi yapmak için 1 çorba kaşığı (15 ml) sıvı sabun ve 1 çorba kaşığı (19 g) tuzu küçük bir kasede birleştirin. Bulaşık sabunu, çamaşır deterjanı, el ve vücut sabunu veya şampuan dahil olmak üzere herhangi bir sıvı sabun kullanabilirsiniz.

Ellerinizi bileşimle ovun: Sabun ve tuz bileşimini elinize alın. Avuç içlerinizi, elinizi, bileklerinizi, parmaklarınızı arasında ve tırnaklarınızı bu bileşimle ovalayın. Ellerinizi iyice ovaladıktan sonra soğuk suyla yıkayın.

Ellerinizi asidik bir şeyle durulayın: Kalan soğan kokusunu gidermek için, temiz bir bezi sirke veya limon suyuyla ıslatın ve ellerinizin üzerine sürün. Limon suyu ve sirkeye alternatif olarak şunları da deneyebilirsiniz: Fıstık ezmesi, Domates suyu, Kereviz suyu, Patates suyu, Hardal, Alkol, Aloe, Nane yaprakları.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal