Ev Yapımı Şampuan Tarifi

Saç bakımı için önemli olan nokta kullandığınız ürünlerin doğal olmasıdır. Eğer saçlarınıza kozmetik ürünü olan bir şampuan almak istemiyor ve doğal şampuanların fiyatlarından yakınıyorsanız, size bir önerimiz var. Kendi şampuanınızı yapmaya ne dersiniz?

30.01.2019-16:39 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-16:35) Ev Yapımı Şampuan Tarifi

Saç bakımı için önemli olan nokta kullandığınız ürünlerin doğal olmasıdır. Eğer saçlarınıza kozmetik ürünü olan bir şampuan almak istemiyor ve doğal şampuanların fiyatlarından yakınıyorsanız, size bir önerimiz var. Kendi şampuanınızı yapmaya ne dersiniz? İşte detaylar...

Kendi bakım ürününü evde yapmak hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı olacaktır. Hindistan cevizi sütü şampuanının tarifini vereceğiz. Bu şampuan kuru ve kırılgan olan saçlara çok iyi gelecek.

Gerekli malzemeler:

- 1/3 su bardağı organik şampuan (kastilya sabunu ya da bebek şampuanı olabilir)

- 1/4 fincan Hindistan cevizi sütü

- 1 çay kaşığı E vitamini yağı

- 10-20 damla uçucu yağ (lavanta veya biberiye yağı kullanabilirsiniz)

Yapılışı:

Uçucu yağlarınız dışındaki tüm malzemeleri bir şampuan şişesi veya kavanozda birleştirin, hafifçe karıştırın. Ardından uçucu yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Şampuanınız hazır!Bu şampuanı 1 ay kadar saklayabilirsiniz. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.

Faydaları:

Hindistan cevizi sütü ise C ve E vitaminleri başta olmak üzere vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Saçlar için doğal bir nemlendirici özelliği taşır. Saçların uzamasına ve parlamasına yardım eder.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal