Yemek Kokusundan Kurtulmak İçin Pratik Yöntemler

Yemek yapmak çok keyifli bir iştir ama bazen yaptığınız yemeklerin kokusu eve sinebilir. Bu kokular çok can sıkıcı olabilir ancak bu kokulardan doğal yollarla kurtulmak mümkün.

30.01.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-16:23) Yemek Kokusundan Kurtulmak İçin Pratik Yöntemler

Yemek yapmak çok keyifli bir iştir ama bazen yaptığınız yemeklerin kokusu eve sinebilir. Bu kokular çok can sıkıcı olabilir ancak bu kokulardan doğal yollarla kurtulmak mümkün. İşte detaylar...

Çözüm 1: Defne Yaprağı

Su dolu bir cezveye 4- 5 tane defne yaprağı ekleyin. Kısık ateşte kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra kaynayan suyu dökmeyin, bir kenarda bekletin ve o güzel koku etrafa yayılmaya devam etsin. Hoş ve ferah kokusu olan defne yaprakları sinmiş yemek kokularının yerini alacaktır.

Çözüm 2: Sirke ve Limonlu Su

Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmek için bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.

Çözüm 3: Mutfakta Mum Yakın

Pratik yöntemlerden biri olan mum yakmak yemek kokularını yok etmek için bir alternatiftir. Yemeğinizi pişirdikten sonra yanan mumu mutfağınıza koyun ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Bu işlemi yemek yaparken de yapabilirsiniz. Mutfağınıza dekor amaçlı mum koyabilirsiniz ve yemekten sonra mumları yakmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal