Kuru üzüm, kendi başına yenebilen ya da kurabiye gibi çeşitli yemek tariflerine eklenen lezzetli bir doğal atıştırmalıktır. Çok yönlü olmanın yanı sıra, kuru üzüm yapımı da oldukça kolaydır.

Büyük üzümleri saplarından koparıp iyice yıkayın: Tüm üzümleri saplarından çıkarmanız gerekmez, ancak büyük olanları saplarından mutlaka koparmalısınız. Üzümleri akan suda iyice yıkayın.

 

Üzümleri bir fırın tepsisine sürün ve üzerini örtün: Çıtalı tahta, hasır, bambu veya plastik bir tepsi kullanın, böylece meyveler kururken hava alabilir. Üzümleri, tepsinin üzerinde birbirine değmeyecek şekilde yayın. Üzümleri kaplamak için bir mutfak havlusu kullanın.

Sıcak ve kuru havalarda tepsiyi dışarıda güneşe koyabilirsiniz: Tepsiyi gün içerisinde çok fazla güneş ışığı alacak bir yere koyun. Sadece sıcak ve kuru havalarda dışarı atın; Daha sıcak ve kurutucu iklimi, üzümlerinizi daha kolay kurutacaktır.

Üzümlerin 3-4 gün boyunca dışarıda bekletin ve ara sıra karıştırın: Üzümleri en az 3 gün boyunca dışarıda bekletmelisiniz. Üzümün her iki tarafının güneşe maruz kalmasını sağlamak için her gün iki kez üzümleri çevirin. 3 gün sonra, yeterince kuru olup olmadıklarını görmek için üzümlerin tadına bakın. Yeterince kuru değilse, biraz daha dışarı da bekletin.

Kurutulmuş kuru üzümleri hava geçirmeyen bir kapta saklayın: Üzümleriniz kuruyunca tepsiyi içeri alın ve kuru üzümleri hava geçirmeyen bir kaba koyun. Kabı serin bir yerde saklayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.