En Sık Söylediğimiz Günlük Yalanlar

Hepimiz başımız sıkıştığında bazı beyaz yalanlara başvururuz. Kimseye zarar vermeyeceğini bildiğimiz bazı yalanlarla günü kurtardığımız olmuştur. Peki en sık söylenen yalanlar hangileridir gelin birlikte bakalım.

02.11.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-12:30)

Pek onaylamasa da bazı yalanlar hayatımızın içine yerleşmiştir. İşte bu yalanlardan bazıları...

EN SIK SÖYLEDİĞİMİZ YALANLAR

Yoldayım, beş dakikaya orada olacağım

Sıklıkla söylenen yalanların başında kesinlikle bu cümle geliyor. Gerçek şu ki, o beş dakika en az yarım saat anlamına geliyor ve telefonun ucundaki kişi bunu bildiği için o lafa takılmadan beş dakika beklemek yerine, yarım saat bekliyor karşısındaki kişiyi. Bu beyaz yalanlardandır.

Bakarız

Bir diğer yalan ise çoğunlukla babalardan duymaya alışık olduğumuz bakarız kelimesidir. İstediğiniz şeye karşılık verilen cevap eğer bu kelimeyse bilin ki yanıt aslında hayırdır. Kişi, hayır demek yerine başından savmak için bu şekilde cevap verir. Bu cevaptan sonra konu kapanır ve bir daha asla “Bakarız” diyen kişi tarafından açılmaz.

 Ben de tam seni arayacaktım

Açık ara bütün yalanları geride bırakacak bir cümledir. Ve maalesef bu da öbür yalanlar gibi dile dolanmıştır. Alışılmıştır. Günlük konuşmada yalan olduğu bilinse de “Kalp kalbe karşıymış” diyerek dönüş alınabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal