Tavuk suyuna tel şehriye çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Bağışıklığı güçlendiren çorba tarifi

Özellikle hasta olduğumuz dönemlerde canımız sadece çorba çeker. Kolay, hızlı yapılabilen ve lezzetli bir tarif işimizi görür. Şehriye ile yapılan bu harika lezzeti evde denemek istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. İşte detaylar...

08.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:37)

Az malzeme ile yapılan yılın her mevsiminde tüketilen ama kış aylarında ayrı bir şifa olan tavuk suyuna şehriye çorbası tarifini sizin için derledik. İşte püf noktaları ile şifa dolu tavuk suyu çorbası... Afiyet, şifa olsun! 

Tavuk suyuna şehriye çorbası nasıl yapılır?

Çorba için gerekli olan malzemeler;

 - 1 çay bardağı tel şehriye

-  1 yemek kaşığı tereyağı

 - 1 adet havuç

- Çeyrek demet maydanoz

- 4 su bardağı sıcak tavuk suyu

- 1 adet haşlanmış tavuk budu

-  1 çay kaşığı tuz

-  Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk suyuna tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz havucu ortadan ikiye ayırarak yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozun yapraklarını ayırın. Haşlanmış tavuk budunu kemik ve derisinden ayırıp uzun ince şeritler haline getirin. Tereyağını bir tencerede eritip sonrasında doğradığınız havuçları birkaç dakika kavurun. Sıcak tavuk suyunu ilave edip ardından bir çırpıcı ile karıştırıp tavuk suyunu 5 dakika kadar kaynatın. Tel şehriyeyi, didiklenmiş tavuk, tuzu ve karabiberi katıp, şehriyeler yumuşayana dek çorbayı pişirin. Yaprak yaprak ayırdığınız maydanozları ekleyip, karıştırdıktan sonra servis tabaklarında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal