En Doğal Leke Çıkarıcı Limon Maskesi

Pürüzsüz bir cilt hepimizin hayali. Pırıl pırıl ve kusursuz bir cilt için kendinize doğal yollardan uygulamalar yapmayı düşünüyorsanız işte en kolay ve sağlıklı leke çıkarıcı yöntem.

13.11.2019-13:05 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-12:52)

Leke oluşumunu tetikleyen en önemli 2 faktörün; Yaşlanma ve Güneş Işınları olduğunu söyleyen Dr.Meltem Ayran güneşe maruz kaldıktan sonra birkaç hafta ile birkaç ay içerisinde oluşabildiğini dile getirdi.

LEKE TEDAVİSİNDE HEDEF

Leke tedavisindeki hedef; anormal pigment üretimini önlemek, hücre yenilenmesini aktive etmek, pigment hücrelerinin uzaklaştırılması, pigment oluşumuna sebep olan inflamasyonu azaltmak.

RENGİNİ AÇMAYA YARAR

Leke sadece bir noktada mı yaygın halde mi ona görmek lazım, tek bir noktada ise yalnızca o bölgeye yönelik tedavi hedeflenir. Leke tedavisinde Gold Standart, Hidrokinon' dur. Melanin üretimini bloke eder, lekelerin renginin açılmasına neden olur.

Transemik asit ve niasinamid lekelere karşı beraber etkili savaşırlar. Gebelikte ve her cilt tipinde uygulanır. Vitamin C ve vitamin E etkili antioksidanlardır. Kojik asit ve viatmin C, tirosinası inhibe eder.(Tirozinaz, tirosini melanine çevirir.) Ve böylelikle pigment oluşumunu önler. Rejenarasyon yapan yenileyici uygulamalr muhakkak tedavinin bir parçası olmalıdır. Soya ekstresi, anormal pigment oluşumunu engeller ve parlaklık sağlar.

LİMON SUYU MASKESİ

Leke Tedavisine doğal çözüm olarak, limon maskesini tavsiye eden Dr. Meltem Ayran, limonun içerisindeki sitrik asitin ölü hücrelerin atılmasına neden olarak peeling etkisi yaptığını, hem lekenin renginin açılmasında hem de yeni hücre oluşumunu uyarmada etkili olduğunu dile getirdi. Limon suyunu, yüzünüzü temizledikten sonra bir pamuk ile yüzünüze sürün ve 15-20 dakika sonra durulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal