Emzirme Döneminde Annenin Yemesi Gereken Gıdalar

Emziren annelerin yedikleri besinler, bebeğe geçen sütün kalitesini belirler. Sütün kalitesi için annenin yedikleri oldukça önemlidir. Peki emziren anneler ne yemeli?

24.01.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-15:57) Emzirme Döneminde Annenin Yemesi Gereken Gıdalar

Emziren annelerin yedikleri besinler, bebeğe geçen sütün kalitesini belirler. Sütün kalitesi için annenin yedikleri oldukça önemlidir. Peki emziren anneler ne yemeli? İşte detaylar...

SÜT KALİTESİ İÇİN ALINAN BESİN ÖNEMLİ

Annenin hem kendi sağlığını koruması hem de süt kalitesini artırması için yediklerine dikkat etmesi gerekir. Emziren annelerin düzenli ve dengeli beslenmeleri için birkaç ip ucunu sizlerle paylaşıyoruz.

- Hem annenin folik asit ve Omega alımı hem de bebeğin sağlıklı gelişimi için emziren annenin haftada en az iki kez balık tüketmesi önerilmektedir.

- Her gün en az bir tane yumurta tüketilmesi ihtiyaç duyulan protein miktarını ciddi oranda karşılar. Salam, sosis gibi işlenmiş et ürünleri yerine işlenmemiş etler ve hayvansal yağ yerine protein bakımından zengin et ürünleri tercih edilmelidir.

- Demir ihtiyacını karşılması için kırmızı et, yumurta, baklagiller ve kurutulmuş meyveler sıklıkla tercih edilmelidir.

- Emziren annelerin yemeklerinde mutlaka iyotlu tuz tercih etmesi önerilir.

- Mutlaka tatlı yeme ihtiyacı duyan anneler, şeker ya da işlenmiş gıdalar yerine pekmez ya da pekmez ile tatlandırılmış meyveler tercih edebilirler.

- Anne, günde en az 8- 12 bardak su içmelidir. Suyun yanında içerdiği C vitamini sebebiyle taze sıkılmış meyve suları ya da kalsiyum desteği ile süt de tercih edilebilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal