Emzik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Emzik konusu annelerin kafasında soru işaretine neden olan konulardan biri. Hangi emziğin daha sağlıklı olduğunu sizler için araştırdık.

27.02.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-17:33) Emzik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Emzik konusu annelerin kafasında soru işaretine neden olan konulardan biri. Hangi emziğin daha sağlıklı olduğunu sizler için araştırdık. İşte detaylar...

DAMAKLI MI, DAMAKSIZ MI?

Meme ucunu anımsattığı için bebekler tarafından daha rahat kullanılan damaksız emzikler, 1 yaşından sonra kullanılırsa damağa baskı uygular ve böylece öndeki üst dişlerin yapısında bozulmalar olabilir. Bu emzik emme sorunu yaşayan bebekler için uygundur. Özellikle prematüreler kesinlikle damaksız kullanmalıdır.

Damaklı emzikler elips şeklinde olup, yukarı doğru kıvrık olduğundan dolayı 2-3 yaşına kadar bile kullanılabilir. Özellikle de gece uykusunda damaklı emzik işinize daha çok yarayacaktır.

SİLİKON MU, KAUÇUK MU?

Kauçuk emziklere oranla daha sağlam olan ve kolay temizlenen silikon emzikler, diş çıkarmayan bebekler için uygun değildir. Diş çıkaran bebekler ısırma eğiliminde oldukları için kauçuk daha uygun olacaktır. Kısaca prematüre bebekler için damaksız, diş çıkarma döneminde olanlar için kauçuk, 1 yaşından büyükler için damaklı emziklerin tercih edilmesi önerilir.

EMZİĞİN ŞEKERE BATIRILMASI DOĞRU MU?

Annelerin genellikle emzik emme alışkanlığını bıraktırmak için emziğe baharatlı yiyecekler sürmesi ya da şeker ve reçel gibi besinlere batırması çok yanlış bir davranıştır. Bu şekilde davranmak bebeğinizin diş minelerinde hasara yol açabilir ya da çürük oluşumuna neden olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal