Elmas Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bütün elmaslar eşit değere sahip olmadığı için bir elmas yüzük satın almak oldukça zordur. Sadece karat ağırlığı nedeniyle de değil.

17.11.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-16:05) Elmas Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bütün elmaslar eşit değere sahip olmadığı için bir elmas yüzük satın almak oldukça zordur. Sadece karat ağırlığı nedeniyle de değil. İşte, elmas yüzüklerin değerinin belirlenmesinde büyük rol oynayan bazı yönler;

Taşın rengi- Elmaslar tabiatta doğal olarak bulunur. Isı ve basınçta hafif bir değişiklik ile her biri farklı bir renk kazanır. Mavi, sarı ve pembe elmaslar oldukça nadirdir. Yani, genellikle rakiplerinin erişiminin ötesindedirler. Ancak çoğu insan, evlilik veya nişan amaçlı elmasları kullanır. Beyaz renk saflığı gösterir ve ayrıca ışığı diğer renk tonlarından daha iyi yansıtır.

Taşın Berraklığı - Küçük ilaveler içeren bir taş, yüksek bir fiyat ile etiketlenebilir. Elmas uzmanları, taşları 'İçten Kusurlu' ve 'Kusursuz' olarak ikiye ayırır. Sabit bir bütçeniz varsa, nadir pembe elmas halkaları ile işaretlenmiş olanları tercih edebilirsiniz. Çıplak gözle eklemeleri algılamak neredeyse imkansızdır.

Elmasın kesilmesi - Elmaslar, ışığı yansıtabildiği için diğer nadir taşlardan daha popülerdir. Işık yansıtan özelliklerin çoğu, taşın kesilmesine bağlıdır. Kenarlar yuvarlanırsa, parlak bir ışıltıya sahip olmayacaktır. Elmas kesme titiz bir iştir. Küçük bir kayma, taşta bir çatlak oluşturarak güzelliğini kaybetmesine neden olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal