Elektrik Faturaları Yarıya Düşecek!

Yaz kış dur durak bilmeden harcamak durumunda olduğumuz elektrik, ay sonunda fatura geldiğinde oldukça can sıkıcı bir hal alıyor. Elektrik faturasını yarı düşürecek bu sistemden haberiniz var mı?

14.12.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-09:43)

Elektrik faturasını yarı düşürecek bu sistemden haberiniz var mı? Yaz kış dur durak bilmeden harcamak durumunda olduğumuz elektrik, ay sonunda fatura geldiğinde oldukça can sıkıcı bir hal alıyor. 

ELEKTRİK FATURALARI YARIYA DÜŞECEK!

Yaz kış cep yakan elektrik faturalarından siz de yorulduysanız  fatura yükünü azaltmak için birkaç pratik yöntemi deneyebilirsiniz.. 24 saat çalışan buzdolabı, evlerdeki en fazla elektrik kullanan beyaz eşyalardan biri. Buzdolabına sıcak yemekleri asla koymamalısınız çünkü sıcakken dolaba giren tencereler, buzdolabının çok fazla elektrik üretmesine sebep olacaktır. Buzdolabının ürettiği enerji, boyutuyla doğru orantılıdır. Dolabın boyutu arttıkça daha fazla elektrik üretir. Bu yüzden ihtiyacınızı karşılayacak boyutta buzdolabı almalısınız.

Buzdolabı poşetleri, saklama kapları gibi koruyucu eşyalar yiyeceklerin soğutulmasını zorlaştırır. Soğuk havanın yiyeceklere geçmesini zorlaştıran bu eşyalar, dolabın çok daha fazla elektrik üretmesine neden olur. Bu yüzden kalan gıdaları saklamak için ince fil tabaka veya kapak yardımıyla saklayabilirsiniz.

BUZDOLABI KAPAĞINA DİKKAT!

Buzdolabının kapağını açtığınızda sistemdeki soğuk hava azalacak ve yerini ortam sıcaklığı alacaktır. Siz kapağı kapattığınızda sistem kaybolan enerjiyi tekrar kazanmak için daha çok çalışacak. Özellikle buzluk kısmında çok fazla ısı kaybı meydana geliyor. Dolayısıyla tasarruf için buzdolabının kapağını mümkün olduğunca daha az açıp kapatmanız gerekiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal