Ekşi Tatlı Vişneli Pay Tarifi

Yemeklerden sonra bir çoğumuzun canı tatlı çeker. Akşam çayının yanında harika bir vişneli pay'a ne dersiniz peki? Hem tatlı hem ekşi bir lezzete sahip olan bu tarifle siz de hem kendinizi hem misafirlerinizi afiyetle ağırlayabilirsiniz.

03.08.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-09:05) Ekşi Tatlı Vişneli Pay Tarifi

Misafirlerinizi ağırlarken en güzel ikramlarda bulunmak, en lezzetli tarifleri yapmak hepimizi mutlu eder. İşte damak çatlatan harika bir tatlı.

VİŞNEL PAY TARİFİ

Malzemeler; 1 su bardağıtoz şeker, 3 adetyumurta, 250 gramtereyağı, 1 paketkabartma tozu(5gr), aldığı kadarun, 1 paketdondurulmuş vişne.

Hazırlanışı;  
Geniş bir kaba tereyağını alın. Yumurta, kabartma tozu ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Aldığı kadar unu yavaşça katıp, kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvama gelen dek yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde  bir parça ayırın ve kalan hamuru tart kalıbına her yerine eşit hamur dağılmış olacak şekilde bastırarak yayın. Vişnelerin suyunu süzdürdükten sonra hamurun üzerine vişneleri serpiştirin. Daha sonra ayırdığınız hamur parçasını açıp üzerine kapak olacak biçimde vişnelerin üzerine serin ve kenarlarına biçim vererek kapatın. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Servise sunmadan önce üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal