Ekim Ayının En Lezzetli Balıklarından Barbun Nasıl Pişirilir?

Kepez barbunyası, çalı barbunyası olarak da bilinen barbunyayı enfes bir balık sofrası için nasıl hazırlarız? Omega-3 deposu olan balığı pişirmenin en lezzetli yollarını sizin için derledik.

Ekim Ayının En Lezzetli Balıklarından Barbun Nasıl Pişirilir?

Tam da balık mevsimi gelmişken hangi balığı pişirsem diye düşünüyorsanız gelin tarifimize kulak verin.

BARABUNYA TARİFİ

Malzemeler

1 kg balık (kılçıksız fileto olarak hazırlanmış)

2 su bardağı un

1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tatlı kaşığı füme paprika

2 yumurta

2 su bardağı panko ekmek kırıntısı

1 avuç ince kıyılmış dereotu

1 çay bardağı kızartmalık yağ

 Yapılışı

Önce kılçıkları güzelce temizlenmiş balıkları parmak biçiminde ince uzun şekilde dilimleyin. Balığı tuzlamak ve en az 10 dakika dinlendirmek balığın etini biraz sıkılaştırır. Ardından bir tabakta un ve baharatları birleştirin. Yumurtaları ayrı bir tabakta  çırpın, dereotunu da ayrı bir tabakta karıştırın. Balıkları ilk önce baharatlı una bulayın üstünde kalan fazla unu silkeleyip yumurtaya bulayın. Büyük bir tavada yağ ısıtılır, balıkları iyice ısınan yağın içine partiler şeklinde pişirin ve iki yüzünü de kızartın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri