Eğer Makyaj Malzemelerini Paylaşırsanız Gözleriniz!

Uzmanlar makyaj malzemelerini paylaşmanın yanlış olduğunu sürekli vurgularlar. Peki, makyaj malzemelerini paylaşırsanız ne olur?

27.12.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-09:36)

Makyaj malzemelerini paylaşmak mikropları paylaşmak anlamına gelir. Peki, makyaj malzemelerini paylaşmak gözlere ne yapar?

EĞER MAKYAJ MALZEMELERİNİ PAYLAŞIRSANIZ GÖZLERİNİZ!

Ürünleri paylaşmak, bakterileri de paylaşmak manasına geliyor Damar ve sinir dokularının yoğun bulunduğu gözler, vücudun öteki bölümlerine göre daha ince ve hassastır. Göz makyajı temizlenmediğinde bakteri ve virüs meydana getirmeyi hızlanırken, kirpik dibi iltihabı yani arpacık meydana getirebiliyor. Uzun süreler süresince aynı makyaj malzemesini kullanmaksa bakterilerin çoğalmasına neden olabiliyor. Her insanın vücudunda değişik bakteriler bulunduğu için, başkalarının makyaj malzemesini kullanmak sorun yaratıyor. Ürünleri paylaşmak, aynı zamanda mikropları da paylaşmak manasına geliyor. İçinde yoğun yağ bulunduran malzemelerse, korneanın beslenmesini sağlayan gözyaşını etkileyebiliyor. Bu hal göz sağlığını negatif etkilerken kaşıntı, kızarıklık gibi işaretler görülebiliyor. Bu işaretler sonrasında mutlaka uzman bir hekime başvurmak gerekiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal