Ebeveynler Karneye Nasıl Tepki Vermeli?

Yarıyıl tatili yaklaşırken, çocukları karne heyecanı sarmış durumda. Alınan karneler bazı aileleri sevindirirken, bazı aileleri ise hayal kırıklığına uğratabilir. Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, karnesi kötü gelen çocukların ailelerine birtakım önerilerde bulundu.

11.01.2019-12:39 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-12:30) Ebeveynler Karneye Nasıl Tepki Vermeli?

Yarıyıl tatili yaklaşırken, çocukları karne heyecanı sarmış durumda. Alınan karneler bazı aileleri sevindirirken, bazı aileleri ise hayal kırıklığına uğratabilir. Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, karnesi kötü gelen çocukların ailelerine birtakım önerilerde bulundu. İşte detaylar...

TEPKLERİNİZ OKUL BAŞARISINI ETKİLER

Aileler unutmamalı ki, ailenin tutum ve davranışları, çocuk ile kurulan iletişim ve ilişkilerinin niteliği okul başarısını etkiliyor. Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, karnesi iyi veya kötü olsun anne babaların çocuklarına davranışlarında dikkatli olmalarını önerdi ve tavsiyelerde bulundu.

- Aşırı tepkiler vermeyin

Çocukla ebeveyn arasında sınırsız sevgi şart. Ancak burada aşırıya da kaçmamak lazım.Yani doğru bir davranışında, iyi bir karne aldığında çok fazla yüceltilmemesi gerektiği gibi kötü bir karne almışsa da çok fazla yergide bulunmamak gerek.

- Disiplin kavramına dikkat!

Disiplin hiçbir zaman sertlikle, şiddetle sağlanmaz. Şiddet, vurmak, bağırmak, sözlü şiddet veya korkutmak vb. bunlar terbiye şekli değildir.Çocuğun gelişiminde olumsuz etki eder. Çocuk daha çok söz dinlemez, aksi bir insan olur, o çocuğu disipline etmek daha da zorlaşır. Bir yetişkin olduğunda önüne geçilemez problemler yaşamasına neden olur.

- Çocuğunuzla iletişim kurun

Çocukla iletişim kurarken bir birey gibi konuşmak gerektiğini unutmayın. Çocukla iletişimde aceleci olmayın. Her çocuk farklıdır. Onu dinleyin. Karnesinde neden zayıf olduğunu konuşun. Size anlatsın.

- Arkadaşlarıyla kıyaslamayın

Çocuklar arasında yapılan kıyaslamalar, ileride büyük olumsuzluklara yol açar. Kıyaslanarak aşağılanan çocuklar özgüveni yetersiz bireylere dönüşür.

- Çocuğunuza rehberlik edin

Karnesi zayıf olan çocuğunuzu bütün bir yarıyıl tatili boyunca ders çalışmaya zorlamanız çözüm değil. Aksine onu sıkacak ve okuldan soğumasına neden olacaktır. Anne babalar olarak siz gardiyan değilsiniz, danışmansınız. Çocuğun gelişimine katkıda bulunan danışmanlar, rehberlersiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal