Düşük Bel Pantolon Giyenleri Bekleyen Tehlikeler!

Zayıf ve güzel görünme tutkusunun biz kadınlarda yaptıramayacağı şey çok az. Ancak bu bazen başımıza bazı sağlık sorunları açabiliyor. Düşük bel pantolonlar da vücut proporsiyonunu olumsuz etkileyen giysiler arasında. İşte düşük bel pantolondaki tehlike!

13.04.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-09:40) Düşük Bel Pantolon Giyenleri Bekleyen Tehlikeler!

Uzmanlar pantolonun bel çevresinden 7-8 cmden daha dar olmaması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda sıkı pantolon ve korse kullanımı bağırsaklara baskı uygulayarak hazımsızlığa ve karın ağrısına sebep olabilir.

DAR PANTOLON GİYENLER DİKKAT!

Meralji parestetika: Belimizden çıkıp, kasığımıza doğru inen bir sinirin sıkı bir pantolon, kemer ya da korse ile sıkışmasına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu sinir sıkışmasına bağlı olarak, uyluk bölgesinin dış yanında uyuşma oluşabilir. Uyluğunun dış yanında uyuşması olan kişilerin kıyafetlerini bu açıdan gözden geçirmeleri gerekir.

Priformis sendromu: Kalçamızın orta-alt kısmında bulunan priformis kasının gerginliğine bağlı olarak siyatik sinire basmasını ifade eder. Bu kasın yanı sıra, sıkı-düşük kot ya da arka cepte taşınan kabarık cüzdana bağlı olarak siyatik sinirin basılması söz konusudur. Bu özelliğinden dolayı “cüzdan siyatiği” olarak da anılır. Siyatik sinirin bası altında kalmasına bağlı olarak kalçada derin bir ağrı ya da sinirin gittiği bacakta ağrı, uyuşma ile karakterizedir. Kalça ve bacaklarında ağrı, uyuşması olan kişilerin de kıyafetlerini bu açıdan gözden geçirmeleri uygun olacaktır. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal