Dondurulmuş Gıdaları Çözme Yöntemleri

Zor zamanımızda yardımımıza koşan dondurulmuş gıdaları çözmek bazen sorun olabiliyor. Kısıtlı zamanlarda yemek yapmamızı sağlayan bu gıdaları nasıl çözebiliriz.

18.01.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-17:31) Dondurulmuş Gıdaları Çözme Yöntemleri

Zor zamanımızda yardımımıza koşan dondurulmuş gıdaları çözmek bazen sorun olabiliyor. Kısıtlı zamanlarda yemek yapmamızı sağlayan bu gıdaları nasıl çözebiliriz. İşte dondurulmuş gıdalar için çözme yöntemleri...

ODA SICAKLIĞINDA NEKLETMEK SAĞLIKSIZ

Dondurulmuş ürünleri buzluktan çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bekletmek yanlış. Oda sıcaklığında bekletilen dondurulmuş ürünler üzerinde bakteriler oluşabilir çünkü oda sıcaklığı, bakteri üretimi için en uygun sıcaklık.

EĞER VAKİT VARSA BUZDOLABI İDEAL

Bu işlem hızlı bir çözme yöntemi değil aksine oldukça fazla zaman alıyor. Ancak en sağlıklı yöntemlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Buzluktaki dondurulmuş ürünlerinizi buzdolabına indirerek çözülmesini bekleyin.

SICAK SUYLA ÇÖZME YÖNTEMİ KURTARICI

Bu yöntemle ürünleri çözmek için ihtiyacınız olan şey sıcak su (kaynamış değil) ve kilitli poşet. Suyu bir tencere içerisine alarak ısıtın daha sonra ocaktan aldığınız su içerisine kilitli torbaya koyduğunuz ürünü atın. Bu işlemi yaklaşık 40-45 dakikaya kadar sürdürebilirsiniz.

KAYNAMIŞ SUDA BEKLETİN

Donmuş sebzeleri çözmeden yemek pişirmek hem yemeğin tadını değiştirir hem de sağlıksız bir hal alır. Bu yüzden sebzelerinizi pişirmeden önce kaynamış suda bekleterek çözün.




Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal