Doğum Sonrası Adet Ne Zaman Gerçekleşir?

Doğum sonrası adet düzeni daha farklı ilerliyor. Sezeryan ve doğal doğum arasında farklılık görülüp görülmediği ya da ne zaman olacağı soruları merak ediliyor.

19.07.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-15:01) Doğum Sonrası Adet Ne Zaman Gerçekleşir?

Adet hamilelikten itibaren merak edilen bir konu. Ancak doğum sonrası bu durum daha da farklılaşıyor. Doğum sonrası daha dengesiz oluyor.

DOĞUM SONRASI ADET DÜZENSİZ

Hamilelik ertesi, lohusalık döneminde tekrardan rutin regl kanamalarının başlaması, uzun bir istirahat ve radikal hormon değişikliği ertesinde yaşanıyor. Hormonların yeniden faaliyete geçmeleri de çok kısa bir zaman içinde olmuyor. Hamilelikten sonra eğer anne emzirmiyorsa, regl en erken 2 hafta sonra başlıyor. Gebelik ertesi görülen ilk adet genellikle düzensiz oluyor. Doğum sonrası regl dengesi, ancak 2. ya da 3. regl döneminde normale dönüyor. Kadınların yüzde 20 ile 30´unda ilk regl kanamasından evvem yumurtlama olmuyor. Birtakım kadınlarda ise, ikinci regl dönemi çok kısa devam ediyor. Fakat bunun için endişelenmek yanlış. Çünkü üçüncü regl döneminde bu hal tamamen düzelebiliyor. Sezaryen doğum ertesi görülen adet zamanının normal doğumdan farklı değildir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal