Doğum Kontrol Hapları Hakkında Merak Edilenler

Sadece doğum kontrolü için değil, adet dengesini düzenlemek ve krampları önlemek için de kullanılan doğum kontrol hapları hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

21.02.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-13:46) Doğum Kontrol Hapları Hakkında Merak Edilenler

Sadece doğum kontrolü için değil, adet dengesini düzenlemek ve krampları önlemek için de kullanılan doğum kontrol hapları hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte detaylar...

Memnun kalmadığım doğum kontrol hapını hekimime danışmadan bırakabilir miyim?

Aldığınız doğum kontrol hapından ve üzerinizdeki etkilerinden memnun değilseniz, mutlaka hekiminize başvurun. Hemen pes etmeyin ve almayı bırakmayın. İlaçların her insan üzerindeki etkileri değişiklik gösterebilir. Size en uygun olanı bulmadan önce birkaç çeşit doğum kontrol hapı denemeniz gerekebilir. Hamileliği önlemenin farklı yöntemleri de var, bu nedenle hekiminizle diğer seçenekler hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Doğum kontrol hapları sadece hamileliği engellemek için mi kullanılır?

Doğum kontrol hapları sadece istenmeyen hamileliği engellemek için değil aynı zamanda adet döngüsünü düzenlemek, krampları tedavi etmek veya hormon replasman tedavisi için de kullanılır.

Hap kullandığım halde regl olmazsam hamile olduğum anlamına mı gelir?

Doğum kontrol haplarını kullanırken bazen adet döneminizde gecikmeler yaşanabilir. Düzenli olarak doğum kontrol hapınızı kullanmanıza rağmen adet olmamışsanız muhtemelen her şey yolundadır. Ancak birkaç gün üst üste kullanmayı unuttuysanız ve adet döneminizdeki sarkma 2 ayı bulduysa hamilelik testi yaptırmanızda ve hekiminize başvurmanızda yarar var.

Bir hekime danışmadan doğum kontrol hapı alabilir miyim?

Sadece doğum kontrolü için değil düzensiz adet dönemi, krampları engellemek için kullanılan doğum kontrol hapını hekiminize danışmadan almamanız gerekir. Doğum kontrol hapları genel sağlık durumunuz, ailenizin ve sizin tıbbı geçmişiniz ve sigara kullanımınıza bakılarak hekiminizce belirlenir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal