Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Gebelik Mümkün mü?

Doğum kontrol hapları ve diğer korunma yöntemlerinin hiçbiri yüzde yüzlük bir korunma garantisi sunmaz. Doğum kontrol haplarının kullanımına bağlı olarak gebelik şansı artmaktadır. Peki doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalınır mı?

15.01.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-10:53) Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Gebelik Mümkün mü?

Doğum kontrol hapları ve diğer korunma yöntemlerinin hiçbiri yüzde yüzlük bir korunma garantisi sunmaz. Doğum kontrol haplarının kullanımına bağlı olarak gebelik şansı artmaktadır. Peki doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalınır mı? İşte detaylar...

Doğum Kontrol Hapı Kullanırken Gebe Kalmak Münkün mü?

Doğum kontrol hapını kullanırken hamilelik riski mevcut olabilir. Ayrıca hapların düzenli olarak her gün ve aynı saatte alınması halinde, kullanım amacına hizmet etmektedir. Hapların günlük alımının unutulması ve ertesi gün alınması, koruyuculuk özelliğinin kaybolmasına ve hamileliğin oluşmasına neden olabilir.Yapılan araştırmalara göre doğum kontrol hapını düzenli bir şekilde kullanan bin kadından yalnızca birinde hamilelik gözlenmiştir. Kısacası doğum kontrol hapını kullanırken hamile kalma riski %6- 8 oranındadır.

Hap Kullanırken Adet Gecikirse...

Doğum kontrol hapını kullanırken âdetin gecikmiş olması, her zaman hamileliğin göstergesi değildir. Adet gecikmesi bazı durumlarda hapların kullanımına bağlı olarak da yaşanabilir. Bu nedenle her ihtimale karşı gebelik testinin yapılması gerekir. Test sonucunun negatif çıkması halinde, doğum kontrol hapı kullanımına devam edilebilir. Ancak gebelik testinin pozitif çıkması halinde hap kullanımını bırakmanız, vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanız gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal