Plasenta Nedir? Ne İşe Yarar?

Plasenta, halk arasında bebeğin eşi olarak bilinir. Plasenta hamileliğin ilk haftalarında anne rahminde oluşmaya başlar ve gebelik boyunca büyür. Peki nedir plasenta? Ne işe yarar?

15.01.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-10:32) Plasenta Nedir? Ne İşe Yarar?

Plasenta, halk arasında bebeğin eşi olarak bilinir. Plasenta hamileliğin ilk haftalarında anne rahminde oluşmaya başlar ve gebelik boyunca büyür. Peki nedir plasenta? Ne işe yarar? İşte yanıtlar...

Plasenta nedir?

Plasenta, hamilelik boyunca anne ile bebek arasındaki besin alışverişini sağlayan, rahim içerisinde bebekle birlikte büyüyen ve doğumdan hemen sonra vücut dışına atılan geçici bir organdır. Anne karnındaki bebek, gebelik boyunca göbek kordonu vasıtasıyla plasentaya bağlı olarak yaşar. Doğumdan sonra göbek kordonunun kesilmesiyle bebeğin plasenta ile olan bağı sona erer.

Plasenta ne işe yarar?

Plasenta temelde bebeğin beslenmesinden sorumludur. Annenin sisteminden bebeğe aktarılan tüm besinler, plasenta ve göbek kordonu aracılığıyla bebeğe ulaşır. Aynı zamanda plasenta, bir salgı bezi olarak da işlev görür ve hamilelik hormonlarının salgılanmasından sorumlu olarak da işlev gösterir. Ayrıca gebeliğin devamını sağlayan hormonların üretiminden sorumludur.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal