Doğum Günü Pastası

Doğum günü yaklaşan sevdiklerimizin doğum günlerinde bu pasta yapılsın, dilim dilim afiyetle yenilsin.Peki,doğum günü pastası nasıl yapılır? İşte merak edilenler haberimizde...

02.07.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-13:03) Doğum Günü Pastası

 Doğum günü yaklaşan sevdiklerimizin doğum günlerinde bu pasta yapılsın, dilim dilim afiyetle yenilsin.Peki,doğum günü pastası nasıl yapılır? İşte merak edilenler haberimizde...

MALZEMELER

Pandispanya hamuru için:

5 adet

yumurta

250 gram

toz şeker

180 gram

un

2 yemek kaşığı

su

1 paket

kabartma tozu

1/4 çay kaşığı

tuz

Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı

tereyağı

1 yemek kaşığı

un

Ara kreması için:

200 ml.

şekersiz çiğ krema

1 paket

toz krem şanti

120 gram

bitter çikolata

3 yemek kaşığı

pudra şekeri

Üzeri için:

2 paket

toz krem şanti

300 ml.

soğuk süt

90 gram

çikolata

Püf Noktası

Pandispanya yapımında kullandığınız yumurtaların oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin.Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırıp ayrı kaplarda çırpın.Diğer keklerin aksine pastanın pandispanyasını önceden ısıtılmamış soğuk fırına verin.Fırından çıkardığınız sıcak keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın. Soğumadan pasta teli yardımıyla iki eşit parçaya ayırmayın.Maksimum 24 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbı kullanmaya özen gösterin, aksi takdirde kek sönük gözükecektir.Çırpılmış krem şanti yerine yaş pastalara hayat verecek krema tarifiyle doğum günü pastaları hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını çok az miktarda tuz ilavesiyle yüksek devirde köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar çırpın.

Ayrı bir kapta bekleyen yumurta sarılarını toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın. Oda sıcaklığında suyu çırpılmış yumurta sarılarına katıp karıştırma işlemini sürdürün. Su miktarını fazla kaçırmamaya dikkat edin.

Un ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına eleyin. Çırpılmış yumurta sarıları ve katı bir köpük kıvamına gelen yumurta beyazlarını katıp bir spatula yardımıyla alttan üste doğru 2 dakika kadar karıştırın.

Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kenar ve taban kısımlarını hafifçe unlayın. Unun fazlasını kalıbı silkeleyerek alın. Karışımı kalıba aktarın, üzerini spatula yardımıyla düzeltin, hava kabarcıklarının dışarı çıkması için kalıbı mutfak tezgahına bir iki kez vurun.

Soğuk fırına koyduğunuz keki; yukarı doğru kabarmaya başlayana kadar -yaklaşık 20 dakika- 180 derecede, sonrasında 150 derecede 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.

Pastanın ara kreması için; şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan kremayı ocaktan alın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kremaya ekleyin ve aralarda karıştırarak kremanın sıcaklığında erimesini sağlayın.

Oda sıcaklığında ılınan eritilmiş çikolata karışımına toz krem şanti ve pudra şekerini ilave edin. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırptığınız krema karışımını kıvam alması için buzdolabına kaldırın.

Üzeri için; derin bir kaba aldığınız toz krem şanti karışımlarını soğuk sütle çırpın. Kıvam alması için üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın. Pasta süslemesinde kullanacağınız çikolatanın yarısını ince ince rendeleyin. Kalanını benmari usulü eritin.

Dinlendirdiğiniz keki pasta teli ya da keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Çikolatalı ara kremasını pandispanya katları üzerine sürüp üst üste kapatın. Çırpılmış krem şanti ile pastanın üzerini sıvayın. Rendelenmiş çikolata parçaları ve benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Arzuya göre; iki ya da üç kata ayırdığınız keki, çırpılmış kremayla doldurduktan sonra taze meyvelerle süsleyerek de dilimler halinde servis edebilirsiniz.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal