Haşhaş sevenler için mükemmel bir tat olan haşhaşlı çörek tarifi haberimizde. Doğal bir o kadarda lezzetli bir tarifle karşınızdayız! Haşhaşlı çöreği nasıl yapılır? İşte haşhaşlı çörek tarifi ve malzemeleri...


MALZEMELER

1 büyük su bardağı

ılık su

1 büyük su bardağı

ılık süt

1 paket

instant maya (11 gr.)

3 su bardağı

haşhaş tohumu

1 çay bardağı

eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı

sıvı yağ

1 tatlı kaşığı

şeker

1 tatlı kaşığı

tuz

PÜF NOKTASI

Bol yağlı açılması önemli. Mayalanma süreci en az 30 dk olmalı. Tepsideyken de en az 20 dk mayalanmalı.

NASIL YAPILIR?

İlk olarak hamurumuzu mayalanmaya bırakalım. Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletin.

Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayayı da ekleyin. Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyin.

Hamurun mayası geldikten ele yapışmayan, pofuduk pofuduk olduktan sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün.

Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ veya tereyağ dökün. Haşhaşı üzerine yayın ve bütün parçalara aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin.

Elinizle yağlayıp güzelce büyük bir hamur oluncaya kadar  çekerek inceltin. Daha sonra ortadan ikiye bölüp üst üste koyup 3 cm şeritler halinde kesip iki ters yönden kıvırarak küçük parçalar halinde kesip tepsiye dizin ve 20 dakika mayalandırın.

180 derece fırında kontrollü olarak, alt üst kızarıncaya kadar pişirin.

Servis Önerisi

Çayın yanında domates biber salatalık ve bol yeşillik ile ılık servis ediniz .

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın