Doğru Kapatıcı Seçimi Nasıl Yapılır?

Mükemmel makyajın kilit noktası doğru kapatıcı seçimidir. Doğru seçilmemiş bir kapatıcı kötü bir görüntüye yol açabilir. Peki doğru kapatıcı seçimi nasıl yapılır?

19.02.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-15:00) Doğru Kapatıcı Seçimi Nasıl Yapılır?

Mükemmel makyajın kilit noktası doğru kapatıcı seçimidir. Doğru seçilmemiş bir kapatıcı kötü bir görüntüye yol açabilir. Peki doğru kapatıcı seçimi nasıl yapılır? İşte detaylar....

Kapatıcı Ne İşe Yarar?

Doğru kapatıcı cildin rengine göre seçilir. Koyu alanları ve lekeleri gizler, cilt tonunu eşitler. Kusursuz bir makyajın olmazsa olmazıdır. Göz atları yüzdeki en hassas bölgelerdir, bu yüzden cilde uygun ve kaliteli ürünler tercih edilmelidir. Kalitesiz makyaj ürünleri, cilt problemlerine yol açabilir.

Doğru Kapatıcı Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru kapatıcı seçerken dikkat etmeniz gereken iki temel nokta bulunur. Bunlardan ilki cilt tipiniz, ikincisi ise cildinizin ihtiyaçlarıdır. Kuru bir cilde sahipseniz krem kıvamındaki kapatıcıları seçmeniz daha doğru olacaktır. Eğer yağlı ve gözenekleri geniş bir cildiniz varsa mat kapatıcıları kullanmanız gerekir.

Likit kapatıcılar: karma, hassas ve yağlı ciltler için idealdir. Kırışıklıkları kapatmada başarılıdır. Çizgileri en iyi dolduran kapatıcı türünden biridir.Yağlı ciltler için uygundur.

Stick kapatıcılar: Oldukça etkili ürünlerdir. Eğer çok sorunlu bir cildiniz varsa stick kapatıcılar yetersiz kalabilir. Stick kapatıcılar, bölgesel kusurlar olanlar için idealdir. Stick kapatıcılar, yağlı bir forma sahip olduğu için gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Yağlı cilt tiplerinin stick kapatıcılardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz.

Doğru kapatıcı seçmenin bir diğer püf noktası ise cilt tonunuzla aynı ya da bir ton açık olan ürünleri seçmektir. Cildinizden daha koyu renkte olan kapatıcılar, göz altılarınızda gri gölge oluşumuna neden olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal