Mür Yağı Nedir? Nelere İyi Gelir?

Bitkisel yağlar son dönemlerde güzellik ve bakım rutinlerinde sarsılmaz bir yere sahip. Kozmetik sektörünün de yavaş yavaş doğallığa döndüğü şu zamanlarda bitkisel yağlar cilt bakımından cilt sorunlarına kadar geniş bir yelpazede uygulanıyor.

Mür Yağı Nedir? Nelere İyi Gelir?

Mür Yağının Faydaları Nelerdir?

Bitkisel yağlar son dönemlerde güzellik ve bakım rutinlerinde sarsılmaz bir yere sahip. Kozmetik sektörünün de yavaş yavaş doğallığa döndüğü şu zamanlarda bitkisel yağlar cilt bakımından cilt sorunlarına kadar geniş bir yelpazede uygulanıyor.

Her gün yeni bir yağ türünün öğrenildiği şu günlerde yeni yeni tanıdığımız bir yağ ortaya çıktı; Mür yağı. Peki Mür yağının faydaları nelerdir ? Mür yağı nasıl kullanılır?

Mür, Afrika ve Ortadoğu’da yaygın olarak görülen bir ağaçtan elde edilen reçine benzeri bir yağdır. Mür yağı isli, karışık tatlı-acı kokusu ile genelde parfümlerde kullanılır. Fakat alternatif tıp da son zamanlarda mür yağının faydalarından yararlanmaya başladı.

İşte Mür yağının faydaları:

Kuvvetli bir antioksidandır.

Kanseri önleyici özellikte bir yağdır.

Anti bakteriyeldir. Bunun yanında mantar oluşumunu engeller.

Akne ve yara gibi cilt sorunlarına karşı etkilidir.

Yalnızca akne problemi için değil bakımlı ve parlak bir cilt için de kullanılabilir. Mür yağı, çatlamış ya da çizgili cildi onarabilir.

Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisindedir.

Mür yağı, öksürük ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yollarına ilişkin sıkıntılardan kurtulmak amacıyla balgam söktürücü olarak kullanılabilir.

Antibakteriyel özelliğinden dolayı ağızda enfeksiyon oluşumunu engeller.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri