Diş Yaptırma

Doğru ve iyi bir güven verebilen diş hekimleri size, kendi çalışmalarından bahsedebilir ve sizi psikolojik olarak rahatlatabilir. Bunun dışında dişlerinize uygulanması gereken tedavi yöntemlerini size anlatması oldukça önemlidir.Diş Yaptırma Nedir? Diş Yaptırma Çeşitleri Nelerdir?İşte detaylar...

16.07.2018-18:02 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-17:55) Diş Yaptırma

Doğru ve iyi bir güven verebilen diş hekimleri size, kendi çalışmalarından bahsedebilir ve sizi psikolojik olarak rahatlatabilir. Bunun dışında dişlerinize uygulanması gereken tedavi yöntemlerini size anlatması oldukça önemlidir.Diş Yaptırma Nedir? Diş Yaptırma Çeşitleri Nelerdir?İşte detaylar...

DİŞ YAPTIRMA NEDİR?

Diş yaptırma ağız içi problemler başta olmak üzere tüm sorunların tedavisi için başlanan tedavi şeklidir. Bu tedavilerin içerisinde, öncelikle dişlerde olan çürükler temizlenir. Temizleme aşamasına, diş çekimi, diş dolgusu gibi detaylar dahildir. Daha sonra dişler tamamen temizlendikten sonra diş taşlarının temizliği önerilir. Diş taşları dişlerin kuvvetini zayıflatır ve dışarıdan da siyah siyah lekelerin görünümüne sebebiyet verir. En son olarak kişi isterse beyazlatma işlemine başlanır ve dişlerde yamukluk varsa diş teli takılarak tel tedavisine başlanır. Tel tedavisi dişin şekil alma sürecine bağlı olarak en az 1 yıl en fazla 5 yıl sürebilir.

DİŞ YAPTIRMA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Dolgu tedavisi ile diş yaptırma,

Kanal tedavisi ile diş yaptırma,

Kırılma sonrası diş yaptırma,

Yaprak diş yöntemi ile diş yaptırma ve,

İmplant yöntemi ile diş yaptırma çeşitleri bulunmaktadır.

ÖN DİŞ DOLGUSU NEDİR?

Yemeklerin direkt olarak ön dişler ile buluşması ve şekerli gıdaların en çok ön dişlere yapışması sonucunda ön dişlerde çürümeler gözlenebilir. Gözlenen bu çürük dişler erken müdahale yapılması sonucunda dolgu ile kurtulabilir. Dolgu, ön dişler için daha kolaydır ve ön diş dolgu yapılırken acır mı? Sorusunun cevabı hayırdır. Zaten uyuşturucu maddeler eşliğinde dolgu yapıldığında kullanılan hiçbir aletinde varlığı hissedilmez.

ÖN DİŞ DOLGUSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle dişteki çürüğün temizlenmesi için bazı aletler yardımıyla çürük kısım oyulur.

Daha sonra dolgu malzemesi oyulan çukurun içerisine gömülür ve sabitlenmesi için de ışın tedavi cihazı kullanılır. Bu sayede kısa sürede ön diş dolgusu gerçekleşir.

ÖN DİŞ DOLGUSU FİYATLARI NELERDİR?

Özel diş hekimi muayenehaneleri her diş problemi için farklı fiyat çıkarabilirler. Bu tamamen onların kullandıkları malzemelerin kalitesi ve kendi işçiliklerinin farklı fiyatlarla hazırlanmış olması ile alakalıdır. Bunun dışında,diş törpüleme için de kişiler diş hekimlerini sıklıkla ziyaret ederler. Peki, diş törpüleme nedir? Hangi durumlarda yapılır? Genellikle ön dişleri daha uzun olan ve bir nebze dişleklikten rahatsız olan kişilerin sıklıkla başvurduğu durumlardan biride diş törpüleme yöntemidir. Sadece ön dişler için değil, tüm dişlerde olası bir yükseklik durumunda törpüleme işlemi gerçekleşir. Bunun dışında dolgular sonrasında dişte yükseklik kalmışsa da törpüleme yöntemi kullanılarak dişler eşit hale getirilebilir.

LAMİNE DİŞ NEDİR?

Orjinal diş kaybedilmeden dişe yaprak eklentiler yapıştırılarak doğal diş görünümünün en aza indirilmesi amaçlanan diş yaptırma çeşitinden biri de lamine diştir. Lamine diş latince yaprak anlamına gelmektedir.

LAMİNE DİŞ NİÇİN YAPILIR?

Lamine diş, orijinal diş yapısının kaybedilmemesi ve belli bir zaman sonra sonradan eklenen dişin yerinden çıkmamasını, düşmemesini amaçlar.

LAMİNE DİŞ FİYATLARI 

Yine diş hekimliğinden, özel hastanelere kadar herkes için değişen fiyatlar, lamine diş için 750 TL ile 1300 TL aralığında değişmektedir.

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal