Diş Yapıştırma

Diş yapıştırma, kişinin dişlerinin görünümünü düzeltmek veya iyileştirmek üzere başvurduğu bir seçenektir.Peki, Diş yapıştırma prosedürü nedir?Yapıştırma malzemesi ne kadar dayanır?İşte detaylar haberimizde...

06.07.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-17:14) Diş Yapıştırma

Diş yapıştırma, kişinin dişlerinin görünümünü düzeltmek veya iyileştirmek üzere başvurduğu bir seçenektir.Peki, Diş yapıştırma prosedürü nedir?Yapıştırma malzemesi ne kadar dayanır?İşte detaylar haberimizde...

Diş yapıştırma hangi durumlarda göz önünde bulundurulur?

Diş yapıştırma, aşağıdaki durumlarda göz önünde bulundurulabilecek bir seçenektir:

Çürük dişlerin tamir edilmesi (Çürükleri doldurmak üzere kompozit dolgu kullanılır.)

Parçası kopmuş veya çatlak dişlerin tamir edilmesi

Rengi bozuk dişlerin görünümünün iyileştirilmesi

Dişler arasındaki boşlukların kapatılması

Dişlerin daha uzun görünmesinin sağlanması

Dişlerin şeklinin değiştirilmesi

Amalgam dolgulara kozmetik bir alternatif olarak

Dişetleri çekildiğinde açığa çıkan diş kökünün bir bölümünü korumak üzere

Diş yapıştırma prosedürü nedir?

Hazırlık. Diş yapıştırma işlemi için, önceden küçük bir hazırlık yapılması gerekir. Yapıştırma, eğer çürük bir dişe dolgu yapmak üzere kullanılmıyorsa, genellikle anestezi gerektirmez. Diş hekiminiz, dişinizin rengine en yakın malzeme rengini seçmek üzere bir renk kılavuzu kullanacaktır.

Yapıştırma süreci. Daha sonra, diş yüzeyi pürüzlendirilerek buraya düzeltici bir sıvı uygulanacaktır. Bu prosedürler malzemenin dişe yapışmasına yardımcı olur. Diş rengindeki, macun benzeri reçine dişe uygulanarak istenen şekilde kalıplanır ve düzeltilir. Ardından, malzemeyi sertleştirmek üzere bir morötesi ışın veya lazer kullanılır. Malzeme sertleştikten sonra diş hekiminiz malzemeyi tekrar yontarak şekillendirecektir ve parlaklığı diş yüzeyinin kalanına uyacak şekilde düzenlenecektir.

Tamamlanma süresi. Diş yapıştırmanın tamamlanması, her diş için yaklaşık 30 ila 60 dakika sürer.

Diş yapıştırmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajlar: Diş yapıştırma, en kolay ve en ucuz kozmetik diş prosedürleri arasında yer almaktadır. Özel diş kaplamaları olan vener ve kuronların bir laboratuvarda üretilmesi gerekirken, diş yapıştırma işlemi genellikle muayenehanede bir seansta gerçekleştirilebilir (birkaç diş söz konusu olmadığı takdirde). Vener ve kuronlara kıyasla başka bir avantaj ise, asgari miktarda diş minesinin çıkarılmasıdır. Ayrıca, diş yapıştırma işlemi dolgu yapmak amacıyla gerçekleştirilmiyorsa, genellikle anestezi gerekmemektedir.

Dezavantajlar: Diş yapıştırmada kullanılan malzemeler leke tutmaz, ancak lekelere karşı kuronlar kadar dirençli değildirler. Başka bir dezavantaj ise, yapıştırma malzemelerinin kuron, vener veya dolgu gibi diğer düzeltici prosedürler kadar kalıcı ve sağlam olmamasıdır. Yanı sıra, yapıştırma malzemeleri dişten parça kopartabilir ve dişi kırabilir.

Diş yapıştırmanın bazı kısıtlamaları yüzünden bazı diş hekimleri diş yapıştırmayı küçük kozmetik değişiklikler, kozmetik kusurların geçici olarak düzeltilmesi ve çok düşük ısırma basıncı olan alanlardaki dişlerin (örneğin ön dişlerin) düzeltilmesi için en uygun seçenek olarak görmektedir. Sorununuza yönelik en iyi kozmetik yaklaşımı diş hekiminize danışın.

Yapıştırılan dişlere özel bir bakım uygulanması gerekli midir?

Yapıştırılan dişlere özel bir bakım uygulanması gerekmemektedir. Yalnızca ağız temizliği uygulamalarını gerektiği şekilde gerçekleştirin. Günde iki kere dişlerinizi fırçalayın, günde en az bir kere diş ipi kullanın ve düzenli profesyonel kontrol ile temizlik için diş hekiminize başvurun.

Yapıştırma malzemesinden parça kopabileceğinden tırnak yemek ya da kalem, buz veya diğer sert nesneleri çiğnemek ya da dişlerle şişe açmak gibi alışkanlıklardan kaçınılması önemlidir. Yapıştırılan bir dişte herhangi bir keskin kenar fark edildiği veya ısırma esnasında dişte garip bir his olduğu takdirde bir diş hekimine başvurulmalıdır.

Yapıştırma malzemesi ne kadar dayanır?

Yapıştırma malzemelerinin ömrü ne kadar yapıştırma yapıldığına ve alışkanlıklarınıza bağlıdır. Bununla beraber, yapıştırma malzemesi genellikle rötuş veya değişim yapılmasına ihtiyaç duyulmaksızın üç ila on yıl dayanır.

diş yapıştırma

diş sağlığı

diş bakımı

diş estetiği

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal