Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır?

Vücudun sağlık dengesini koruma ve sağlıklı kilo vermek isteyenlerin araştırdığı detoks hakkında en çok merak edilen; Detoks suyu nasıl hazırlanır? Detoks suyu nasıl yapılır? Detoks suyu ne ise yarar? İşte detaylar…

20.02.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-17:34)

Detoks suyu nasıl hazırlanır? Detoks suyu nasıl yapılır? Detoks suyu ne ise yarar? Gibi sorular son dönemlerin en çok aratılan sorularının başında geliyor. Vücudun zararlı toksinlerden kurtulması ve sağlık dengesini kurmak için oldukça etkili olan detoks suyu hakkında en çok merak edilen soruların detaylarını sizin için hazırladık.

DETOKS SUYU NE İŞE YARAR?

Son yıllarda sosyal medyanın etkisiyle iyice popülerlik kazanan dekos, vücudu yenilemek için oldukça etkili bir yöntemdir. Detoks uygulamasında da en yaygın olarak kullanılan detoks suyudur. Detos suyu, vücutta yağ yakımını hızlandırır ve zararlı toksinleri vücuttan atar. Vücudun sağlıkla fazlalıktan kurtulması ve zinde olması için detoks suyu kullanılabilir. 

DETOKS SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Detoks suyunun sanıldığının aksine birden fazla çeşidi vardır. Bu nedenle her detoks suyu farklı bir amaç için kullanılır. En yaygın olarak kilo vermek için hazırlanan detoks suları tercih edilir ancak vücudu toksinler temizlemek ya da fazla yağlardan kurtulmak içinde ayrı detos suları hazırlayabilirsiniz. Gelin detoks suyu çeşitlerine beraber bakalım.

detoks suyu tarifi

DETOKS SUYU ÇEŞİTLERİ

Yağ Yakıcı Detoks Suyu

1 adet limonun suyunu bir bardak su içerisine sıkın. Üzerine iki çay kaşığı elma sirkesi ekleyin. Sabah uyandığınızda ya da akşam yemeğinden en az bir saat önce bu karışımı içebilirsiniz.

Mandalinalı Detoks Suyu 

Mandalina, limon ve nane yaprağını ideal sıcaklıkta bir su ile karıştırıp tüketebilirsiniz.

Yeşil Elma Detoks Suyu 

Bir adet yeşil elmayı dilimleyip suyun içerine atın. Daha sonra karışımın içerisine bir kaşık elma sirkesi, bal, tarçın ekleyin. Hazırlamış olduğunuz karışımı bir gece buzlukta bekletip tüketebilirsiniz.

Tatlı İhtiyacınızı Karşılayan Detos Suyu 

1 adet küçük boy portakalı kabukları ile birlikte dilimleyin. Sizin için uygun olan bir şişenin içerisine su,  portakal dilimlerini ve bir adet çubuk tarçını atıp karıştırın. Kapağını kapatıp en az 5 saat veya geceden hazırlayıp sabaha kadar bekleterek tüketmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde hazırladığınız bu karışımı öğünlerden önce bir bardak olmak şartıyla içebilirsiniz.

detoks suyu nasıl yapılır

DETOKS SUYU NASIL YAPILIR?

-En çok merak edilen detoks suyu nasıl hazırlanır? Sorusunun detaylarını sizler için hazırladık. Öncelikle detoks suyunuzu hazırlayacağınız sebze ve meyveleri iyice temizleyin. Burada kullanacağınız besinleri iyice temizlemeniz oldukça önemli. Çünkü günümüzde ne yazık ki satın aldığımız birçok besinde kimyasal ilaçlar, herhangi bir dış müdahale bulunuyor bu nedenle ürünlerin iyice yıkayıp arındırılması oldukça önemli. 

-Gelelim besinlerinizi temizledikten sonra yapacağınız işleme. Dilimlediğiniz meyve ya da sebzeleri suyun içine alıyoruz. Burada önemli olan bir diğer püf noktada detoks suyunuzun 1 ile 12 saat arasında dinleniyor olması. Bu durumun önemi meyve ve sebzelerin tadını aynı zamanda da vitaminlerinin birbirine geçmesidir. 

-Demlenmeye bıraktığımız meyve ve sebzelerimizi daha sonra hafifçe ezerek bir bardağa alın ve damak zevkine göre bir çubuk tarçın ya da buz ekleyerek tüketebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal