Deri Mont Nasıl Temizlenir?

Kışın giymeyi sevdiğimiz kıyafetlerden biri de deri montlardır. Havalı bir görünüme kavuşmamızı sağlayan deri montların temizliği nasıl yapılır?

24.01.2019-16:10 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-16:03) Deri Mont Nasıl Temizlenir?

Kışın giymeyi sevdiğimiz kıyafetlerden biri de deri montlardır. Havalı bir görünüme kavuşmamızı sağlayan deri montların temizliği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Deri Mont Nasıl Temizlenir?

Bir miktar temiz suya sadece deri montunuzun temizliğinde kullanacağınız süngeri batırıp iyice sıkın. Montunuzu silin. Kuru bir bezle nemini aldıktan sonra ahşap ya da plastik askıya asın. Demir askı omuz bölgelerinde iz yapar. Askıdaki montunuzu dolaba kaldırmadan önce nemli kalmaması için bir pencere ya da kapı koluna asın.

Boya Varsa Kuru Temizleme

Dolapta rutubetlendiyse temiz su ve süngerle silmeniz yeterlidir. Deri montunuza çay, kahve damladıysa kuru bir bezle silebilirsiniz. Ancak boya gibi ağır lekeler için kuru temizlemeye vermelisiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Deri montlar, en hassas ayarda olsa bile asla çamaşır makinasında yıkanmaz. Bu sadece montunuzun kırışmasına sebep olur. Üzerindeki lekeler deri ayakkabı boyası ile boyanmaz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal