Dekoratif Saksı

Dekoratif saksılar eğlenceli ve farklı tasarımlarıyla hem geri dönüşüm projeleri açısından hem de balkon ve bahçelerde kişisellik yaratmak için güzel bir dekorasyon fikridir.

17.05.2018-16:50 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:45) Dekoratif Saksı

Dekoratif saksılar eğlenceli ve farklı tasarımlarıyla hem geri dönüşüm projeleri açısından hem de balkon ve bahçelerde kişisellik yaratmak için güzel bir dekorasyon fikridir.

Eskimiş ayakkabılar, kullanılmayan bir komodin, pet şişeler, oyuncaklar, boya kutuları vb. eşyalarınızı çöpe atmadan önce bir kez daha düşünerek en yaratıcı saksılar, geri dönüşümleriyle bir sanat eseri haline getirilebilir. Evinizde bazen süs bitkileri bazen de mutfakta taze taze tüketebileceğiniz nane, soğan, maydanoz ve fesleğen gibi bitkiler yetiştirilebilir. Dekoratif saksı ev dekorasyonunda doğal bir üründür. Saksılar evlerin içinde olduğu gibi balkon dekorasyonu, teras dekorasyonu ve mutfak dekorasyonu yapılırken sıklıkla kullanılmaktadır. Hazır saksıların yanında kendin yap fikirleri ile birkaç malzeme ile eviniz için saksı yapabilirsiniz. Bu saksılar birbirinden ilginç malzemelerden yapılabilir. Kahve kupasından pet şişeye hatta sehpa şeklinde olan saksı bile dekoratif bir ürün haline getirilebilir. Yaratıcılık ve bir o kadar da elinizdeki malzemeler ile sizde ev dekorasyonu yaparken kullanabileceğiniz içindeki çiçekler kadar güzel ve farklı tarzda saksılar yapabilirsiniz.

Kahve fincanından yapılan saksı modeli

Büyük bir kahve fincanının içine ekilecek bitkiler ile hem dekoratif hem de şık bir görünüme sahip saksı yapabilirsiniz. Bu saksını da dikkat edilecek nokta bitkiye fazla suyun verilmemesidir. Aksi halde kök kısmı sürekli ıslak kalacak ve bitkiye zarar verecektir. Su yeterince ve düzenli olarak verdiğinde daha uzun ömürlü olacaktır.

Kavanozlardan yapılan saksı modelleri

Evlerde kullanılan ve boşaltılan kavanozların atılması yerine içlerine bitkiler ve çiçekler dikerek onları da saksı olarak kullanabilirsiniz. Mutfakta taze bir şekilde tüketebileceğiniz yeşil soğan, maydanoz, biberiye, fesleğen, , kekik ve istenilen birçok farklı bitki yetiştirilebilir.

Akvaryumdan yapılan saksı modeli

Akvaryum sadece balık beslemek için değil bitki yetiştirmek için de kullanılabilen farklı tarzda bir saksı modelidir. Akvaryum içinde de değişik bitki yetiştirebilir.

Kullanılmayan şişelerden yapılan saksı modelleri

Şişelerden yapılan saksı modelleri hem ilginç hem de yaratıcı bir fikirdir. Bir şişe ortadan ikiye kesilerek üst kısmın kapak olan tarafı diğerinin içine gelecek şekilde ters olarak yerleştirilerek ve bu altta kalan kısma su konularak su içinde bir ipin toprağın içinden suya uzanacak şekilde yerleştirilerek ve bu sayede su ihtiyacını karşılanan bir saksı yapılabilir. Orta kısımların karşılıklı olarak kesilip üst üste ve yan yana dekoratif olarak sıralanan aynı zamanda üstten süzülen su altında bulunan şişenin içine akacak şekilde denk getirilen diğer bir saksı modeli de yapılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal