Dantelli İç Çamaşır Giymenin Zararları!

Kadınların sık sık kullandığı dantelli iç çamaşırları sağlık için tehdit mi oluşturuyor? Vücuda doğrudan değen çamaşırların ne gibi zararları var? İşte dantelli iç çamaşır hakkında merak ettikleriniz...

21.06.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-12:57)

Kadınların zaman zaman tercih ettiği dantelli iç çamaşırlarının ciddi sağlık problemlerine yol açtığını biliyor muydunuz? Giymeden önce iki defa düşüneceğiniz dantteli giysiler hakkında merak ettiklerinizi derledik.

KRONİK CİLT DEĞİŞİKLİKLERİ!  

İç çamaşırlara karşı alerji oldukça sık rastlanan bir durumdur. Reaksiyon cilde temasıyla başlar. Genellikle hipersensitivite ve sonrasında kronik cilt değişiklikleri görülen sonuçlardır. Araştırmalar yüzde 100 pamuklu ürünlerin, yün, naylon ya da fabrikasyon diğer dokulara göre vücudumuzla daha uyumlu olduğunu gösteriyor.

KIL DÖNMESİNE SEBEP OLUYOR   

Hammaddenin yanında çamaşırların boyası, yıkama sonrası sabun kalıntıları, çamaşırda kullanılan elastik malzemeler, yağlar, gresler, pestisitler ya da katran ile kirlenmiş tekstil, vücut sıcaklığı ve dar giyim stiliyle birleştiğinde allerji ve kıl dönmesine  neden olmaktadırlar. Kıl dönmesi, özellikle bikini bölgesinde kılların sürtünmeye bağlı batıklar geliştirmesi neticesinde oluşur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal