Avgolemono Tarifi

Yunan mutfağının en çok tüketilen çorbalarından biri avgolemonodur. Özellikle kış aylarında güçlü bir bağışıklık güçlendiricidir. Geleneksel çorba içerisinde bulunan malzemelerle vücut direncini de yükseltmektedir. Peki, avgolemono nasıl yapılır?

22.11.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 11.09.2021-15:44)

Yunan tavuk çorbası avgolemono, Yunan mutfağının en çok tüketilen çorbalarından biridir. Özellikle kış aylarında güçlü bir bağışıklık güçlendiricidir. Geleneksel çorba içerisinde bulunan malzemelerle vücut direncini de yükseltmektedir. Peki, avgolemono nasıl yapılır? 

YUNAN ÇORBASI AVGOLEMONO

Malzemeler;

- 1 bütün tavuk

- 12 bardak su

- 2 havuç

- 2 kereviz sapı 

- 1 büyük soğan 

- 2 defneyaprağı

- 5 bütün karabiber

- 2 çay kaşığı tuz

- 1/2 su bardağı arpa şehriye

- 3 yumurta

- 1 çay kaşığı taze limon kabuğu rendesi

- 2 limon 

Hazırlanışı: Tavuk, su, havuç, soğan, kereviz sapları, defneyaprağı, karabiber ve tuz büyükçe bir tencereye eklenerek kısmen kapalı bir şekilde yaklaşık bir buçuk saat pişirilmeye bırakılır.

Tavuk ve sebzeler bir kaba alınarak dikkatlice süzülür. Süzme işleminin ardından su tekrar tencereye alınıp kaynatılır. Arpa şehriye eklenir ve üzerini açılmadan yaklaşık 10 ila 12 dakika yumuşayana kadar pişirilir.

Arpa şehriye haşlanırken yumurta ve limon karışımı elde edilir. Bir çırpma teli kullanıp yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken limon kabuğu rendesi ve limon suyu yavaşça eklenir. Arpa şehriye piştiğinde, ısı kapatılır. Bir kaseye yaklaşık olarak 2 bardak et suyu eklenir.

Yumurta ve limon karışımı tencereye karıştırılır ve iyice ısınana kadar yaklaşık 5 ila 10 dakika çok düşük ateşte ısıtılır. Ardından tuz ve karabiber eklenir. Geleneksel olarak bu çorba, tavuk eti veya sebze olmadan servis edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal