Çöp Kovalarındaki Kötü Kokulardan Kurtulun!

Mutfakta, lavaboda, çalışma masasında evimizin birçok köşesinde kullandığımız çöp kovalarında oluşan kötü kokulardan kurtulmanın zamanı geldi.

27.12.2019-17:56 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-17:41)

Çöp kovaları kapaklı dahi olsa rahatsız edici kötü kokularla yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Peki çöp kutusundaki kötü kokulardan nasıl kurtulacaksınız? İşte cevabı…

ÇÖP KOVASINDAKİ KÖTÜ KOKULAR NASIL GİDERİLİR?

Çöp kutunuzdaki kötü kokulardan kurtulmak için yapmanız gerekenler çok basit. Temizliğin vazgeçilmezi olan çamaşır suyu kötü kokulardan kurtulmak için etkili bir yöntemdir. Çöp kovanızın içerisine bir miktar çamaşır suyu döküp, temiz bir bez yardımıyla her yerini silin Daha sonra içerisine ılık su koyarak 10 dakika beklettin ve su ile temizleyin. Kötü kokulardan kurtulmanın en etkili yöntemlerden biri de boraks kullanmak. Yarım su bardağı boraksı, aynı ölçüde su ile karıştırıp kovanın tüm yüzeyine sürün. 20 dakika bekledikten sonra temiz bir fırça ile fırçalayın ve ardından su ile temizleyin. Karbonat kullanarak da kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. 2 yemek kaşığı karbonatı çöp kovasının dibine dökerek bir gün boyunca bekletin. Beklettiğiniz karbonatı nemli bir bez yardımıyla yüzeye yayarak temizleyin. Çöp kovasını temizlemede kullanabileceğiniz bir diğer madde de beyaz sirke. Kovanın içerisine sıcak su ve bir su bardağı beyaz sirke döküp yarım saat bekletin. Daha sonra fırça yardımıyla kovanın tüm yüzeyini fırçalayarak durulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal