Çocuğunuz Sudan Korkuyorsa Bunları Yapın!

Çocuğunuz denize girerken korkuyor mu? Bu durum tahmin edilenden daha önemli bir konudur. Çünkü bir fobi haline dönüşebilir. Bu nedenle bazı çözümlerle bu sorunu hallledebilirsiniz.

22.07.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-09:10) Çocuğunuz Sudan Korkuyorsa Bunları Yapın!

Çocuklar bazen suya girmekten korkabilir. Bu durumda anne ve babalar sakin kalmalı ve aşama aşama bu problemi çözmeye çalışmalıdır.

OYUNCAKLARDAN DESTEK ALIN

Çocuğun suyla olan temasından keyif alması, korkmadan banyo yapması, deniz veya havuza girebilmesi için oyuncaklardan yararlanılabilir. Renkli, suyun içinde hareket eden ya da ses çıkartan oyuncaklar çocuğun dikkatinin sudan uzaklaşmasına destek olabilir. Böylece çocuk hem suya alışır hem de eğlenerek zaman geçirebilir.

SABIRLI OLUN

Çocuğun suya alışma aşamasında aile çok müdahale etmemelidir. Aksine çocuğun ebeveynleri yönlendirmesine izin verilmelidir. Çocuğun korktuğu şeye yavaş yavaş alıştırılması mümkün kılınmalıdır. Sudan korkan bir çocuğun suya alışması vakit alabilir. Bu nedenle çocuk suyla karşılaştırırken sabırlı olunmalıdır. Asla aceleci hareket etmemeli, çocuğun istemediği bir davranış ona zorla yaptırılmamalıdır. Yoksa çocuğun suya alışma aşaması çok uzayabilir. Unutulmamalıdır ki her çocuğun verdiği reaksiyon değişkendir. Çocuk hiçbir zaman suya girmesi için zorlanmamalıdır. Eğer çocuk suyun içindeyken ağlamaya başladıysa da suyun içinde durması için baskı yapılmamalıdır. Endişe ve korku içinde olan çocuk ebeveynden böyle bir baskısı tepki görürse ebeveynlerine olan güven duygusu da zedelenebilir.

ÖNCE EBEVEYNLER DENEYEBİLİR

Çocuğun denize girmeden önce kumda vakit geçirmesine izin verilmelidir. Böylece çocuk kendini güvende ve hazır hissedebilir. Denize girileceği vakit ise ilk önce ebeveynler suya girmelidir. Çocuk bu sırada anne-babasının reaksiyonlarını izliyor olacağından sözel olarak değil hareketlerle çocuğa rol model olunmalıdır. Suyun içinde ani davranışlarda bulunmak, çevreye su sıçratmak, zıplamak gibi hareketler çocuğu tedirgin edebileceğinden aşırıya kaçılmamalıdır. Bu aşamanın rahat gerçekleşebilmesi için özel çocuk havuzları da kullanılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal