Çizik Teflonlardaki Tehlike! Asla Kullanmayın!

Teflon tencere ve tavalar sağlık açısından kullanımında sakınca olmayan ürünlerdir. Ancak eğer çizildiyse kullanımı artık sağlıklı değildir. Bakımı dikkat isteyen düdüklü tencereleri, tavaları nasıl kullanmak gerekir gelin birlikte öğrenelim.

22.04.2019-17:34 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-17:19) Çizik Teflonlardaki Tehlike! Asla Kullanmayın!

Teflon tencere ve tava mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdandır. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olup kullanımı önerilmektedir. Ancak bu tava ve tencereleri de kullanırken uyulması gereken bazı hususlar vardır. Dikkat edilmediği taktirde sağlık sorunlarına yol açabilir.

İÇİNDE BİR ŞEY YOKKEN ISITMAYIN 

Ocak üzerinde yüksek ateşte yakmak teflonlara zarar vermektedir. Bu nedenle teflonunun içi boşken ısıtmaktan kaçınmaya özen gösterin. Bu çabucak yanmasına sebep olacaktır. 

İÇİ ÇİZİLDİYSE ASLA KULLANMAYIN! 

Teflonların içerisinde minik bir çizik olsa bile kullanmamaya dikkat edin. Sağlıklı olmayacaktır. Bu çiziklerden yayılan metaller sağlığmıza zarar vermekte ve kansere neden olmaktadır. 

TAHTA KAŞIK KULLANIN

İçerisine metal kaçık ya da çatal koymayın. Bu tavanın ya da tencerenin çizilmesine sebep olacaktır. Bu nedenle tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. 

SATIN ALDIKTAN SONRA SICAK DUYLA YIKAYIN! 

Teflonları satın aldıktan sonra sıcak su ile durulayın ve bir kağıt havlunun üzerine sıvı yağ dökerek tavanın içini silin. Bu sayede uzun ömürlü bir tavanız/tencereniz olacaktır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal