Cilt Lekelerinden Kurtulmanın Yolları

Cildinizde güneş ışınları, bazı kronik hastalıklar, gebelik, vitamin yetersizliği gibi nedenlerden dolayı pigment lekeleri oluşabilir. Bu lekelerden evde yapabileceğiniz birkaç doğal tarif ile kurtulmanız mümkün.

24.12.2018-13:44 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-13:19) Cilt Lekelerinden Kurtulmanın Yolları

Cildinizde güneş ışınları, bazı kronik hastalıklar, gebelik, vitamin yetersizliği gibi nedenlerden dolayı pigment lekeleri oluşabilir. Bu lekelerden evde yapabileceğiniz birkaç doğal  tarif ile kurtulmanız mümkün. Şimdi o tariflere bir göz atalım.

LİMON

Limon suyu cildi temizlemek ve bakterilerden arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir. Limon suyunu ekşi krema veya balla karıştırıp yüzüne uygulayabilirsiniz. 

SODA

Sodayı limon suyuyla karıştırıp doğrudan yüzünüze uygulayabilirsiniz. Eğer yüzünüz hassas ve kuruysa günde bir ila iki defa uygulayın. 

SİRKE

Elma sirkesi cilt lekelerinde etkili olan yöntemlerden biridir. Sirkeyi doğrudan aydınlatmak istediğiniz cilt lekelerine sürün ve cildinizde 20 dakika beklettikten sonra yıkayın. Bu yöntem cilt tonunuzu daha düzgün ve pürüzsüz hale getirir. 

ALOE VERA

Aloe vera sadece cilt nemlendiricisi değil aynı zamanda cildin yenilenmesinde ve cilt lekelerinin geçmesinde etkili olan bir bitkidir. Aloe vera jelini günde iki kere sorunlu bölgeye uygulamak yeterli olacaktır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal